Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes S + agregát V12 = večná láska!

Downsizing a honba za nízkymi emisiami núti výrobcov k ekologickým krokom. Rôzne zdroje priniesli informácie, že údajne končí motor V8 v Mercedese C63 AMG. Je to však naozaj pravda? Kto vie... Do kuchyne im nevidíme.

Na druhej strane, Daimler už stihol potvrdiť, že nový nástupca Triedy S dostane aj poriadny motor s 12 valcami usporiadanými do „V“.

Okolo Mercedesu V12  v AMG ešte minulý rok kolovali chýry, že ho  nahradia pravdepodobne osemvalcom v spolupráci s elektrinou. Zdá sa, že to nie je pravda. Každopádne, kým to nie je reálne predstavené, stále to budú len dohady.

 

Výkonný riaditeľ Daimleru Ola Kallenius nedávno uviedol, že napriek novému vrcholnému SUV Mercedes-Maybach GLS 600 s “len” V8, bude nová generácia triedy S stále ponúkať aj „veľký motor“ V12.

Chceli by ste vedieť viac? Ako býva zvykom, výkonný riaditeľ ostal ešte skúpy na slovo. Vie sa zatiaľ len toľko, že príchod novej verzie je naplánovaný na rok 2021. Motor V12 nebude ale žiadnou novinkou, ako uvádzali niektoré zdroje. Už pekných pár rokov je pod kapotou aktuálneho modelu S 600 motor V12 biturbo s objemom 5 980 cm3 a výkonom 390 kW (530 k) a krútiacim momentom 830. Akcelerácia z 0-100 km/h sa teraz pohybuje na úrovni 4,6 sekundy a maximálna rýchlosť je elektricky limitovaná na 250 km/h. Vo verzii S 65 AMG boli parametre ešte o trošku lepšie. Novinka však bude mierne modifikovaná, aby spĺňala ešte prísnejšie ekologické normy. Samozrejme, toto nebude jediná motorizácia. Spaľovacie motory, či už benzínové, alebo naftové, budú tiež v ponuke. Dopĺňať ich bude hybrid.

Pred časom unikli na svetlo sveta špionážne fotky pripravovanej novinky. Zdá sa, že nič prevratné, či extravagantné sa nekoná. Cez maskovanie je však vidno, že novinka sa priblíži svetlometmi modelu CLS. Tiež je z priložených fotiek vidno, že Mercedes ide s davom a tiež skryje svoje kľučky po vzore ostatných značiek. O interiéri sa šepká, že pôjde po vzore Tesly, čiže všetko bude veľkodisplejové. Som zvedavý, ako sa s týmto úkolom popasujú a či to bude po chuti zámožným klientom.

Zdroj a foto: Carscoops, Mercedes

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov