Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Parkovacie zmeny zasiahli aj Prahu

Parkovanie v Prahe bude komplikovanejšie. V hlavnom meste Českej republiky rozširujú parkovacie zóny. Aké novinky musia tamojší vodiči akceptovať?

Praha 5 a 6 od 18.novembra rozšírila parkovacie zóny. Praha 9 ich chce zaviesť už budúci rok (6. január 2020). Rozšíriť by sa mali aj v Prahe 4. Samozrejme, rozšírenie parkovacej politiky znamená aj príjem do rozpočtu. Magistrát hlavního města Praha vyzbieral za minulý rok 650,5 milióna českých korún na parkovnom. To je medziročný nárast o 130 miliónov Kč. Rezidenti ročne platia poplatok 1200 Kč. Majitelia hybridov majú výhody, úplne oslobodení od platenia sú majitelia elektromobilov.

Parkovacie zóny v Prahe 5 a 6 zaviedli ešte v r.2016. Rok na to ich rozširovali. Tento týždeň v pondelok sa rozšírenie dotklo predovšetkým Malvaziniek v Prahe 5, a lokality na Petřinách nebo v Liboci a na Dědině v Prahe 6.

Najviac zarába Praha 1

Prvenstvo za minulý rok vo vyzbieraných peniazoch obsadila mestská časť Praha 1. Čistý príjem tak činil 170,7 milióna Kč. Medziročný nárast hlásili 60 miliónov. Do príjmov sa zarátava ako predaj parkovacích oprávnení, aj príjem z parkovacích lístkov.

Z histórie

Regulované parkovanie je v Prahe prítomné od r. 1996, konkrétne v Prahe 1. Samotná snaha o reguláciu parkovania sa objavila ešte v roku 1982.

Ako v Prahe zaparkovať?

Chystáte sa do Prahy autom a máte strach z parkovania? Ak áno, tak už nemusíte. Všetky potrebné informácie sa dozviete na internetovej stránke parkujvklidu.cz

Zdroj: Blesk, CN.cz

Foto: youtube

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov