Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Los Angeles 2019: VW a kombi ID. Space Vizzion

Už o koncom novembra sa na tradičnom autosalóne v Los Angeles (22. novembra – 2. decembra 2019) predstaví Volkswagen štúdiu elektromobilu ID. Space Vizzion. Vízie priaznivcov nemeckej značky sa tak naplnili a môžu sa pomaly tešiť na plne elektrické kombi!

Koncept elektromobilu ID. Space Vizzion je ďalší z novej rodiny vozidiel ID postavených na platforme MEB. Volkswagen zrejme viacerých odborníkov aj laikov prekvapil, keď sa rozhodl auto predstaviť práve na autosalóne metropole na západnom pobreží USA.

Dôvod je prozaický, ale časy sa zrejme menia. V USA totiž „kombíky“ označované v zámorí ako „wagon“ nie sú práve najpopulárnejším segmentom. Koncept ID. Space Vizzion je odvodený od pôvodného luxusného konceptu elektrického sedanu ID. Vizzion.

Dojazd ja podľa informácii Volkswagenu až 590 km WLTP. Pôvodná verzia konceptu bola vybavená 111kWh batériou. Vedenie nemeckej automobilky súčasne potvrdilo, že elektromobil ID. Space Vizzion pôjde do výroby koncom roka 2021. V ponuke bude v odlišných verziách pre trh v Severnej Amerike, Európe a Číne.

V súčasnej dobe začala v dolnosaskom meste Zwickau výroba prvého elektromobilu novej série ID s označením Volkswagen ID.3. Tento plne elektrický hatchback sa bude predávať výhradne v Európe. Ide o plne elektrickú náhradu modelu Golf, ktorý sa už ako klasický elektromobil v najnovšej ôsmej generácii predávať nebude.

-jj-, Zdroj: LA Times, foto: VW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov