Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tokio 2019: Autonómny ťahač Isuzu FL-IR

Japonská metropola je miestom svetovej premiéry aj v prípade ťahača Isuzu FL-IR. Atraktívna štúdia s autonómnym systémom riadenia by mala patriť medzi ozdoby Tokijského autosalónu (24.10. – 04.11. 2019), ktorý odštartoval dnes.

Na 46. ročníku Motor Show v krajine vychádzajúceho slnka nemôže značka Isuzu chýbať. Okrem sériových modelov svojich úžitkových vozidiel predstavila prvým návštevníkom táto tradičná japonská značka aj futuristický koncept ťahača pre diaľkovú dopravu.

Isuzu FL-IR je podľa oficiálnych informačných zdrojov spoločnosti Isuzu Motors Limited inšpirované morskými cicavcami, ktoré využívajú na orientáciu ultrazvuk. Súčasne je dizajn exteriéru tohto ťahača inšpirovaný žralokmi a jeho dokonalými krivkami pre život vo vode.

Isuzu Motors Limited zatiaľ ponúkla len niekoľko pohľadov na exteriér konceptu FL-IR s dôrazom na jeho LED osvetlenie. V prípade interiéru len uvádza, že sa automaticky upraví v závislosti na tom, či sa vozidlo pohybuje v autonómnom režime alebo je ovládané šoférom.

-jj-, Zdroj: Isuzu Motors Limited

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov