Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo XC40: Elektrické SUV už v októbri

Automobil Volvo XC40 je dnes druhým najpredávanejším modelom švédskej značky. Vlani v Číne ukázala automobilka zo severu Európy plug-in hybrid XC40 a teraz plánuje predstaviť plne elektrickú verziu.

Podľa vedenia spoločnosti elektromobil Volvo XC40 zvládne až 500 km na jedno nabitie. S najväčšou pravdepodobnosťou sa však jedná o údaj odpovedajúci starej norme NEDC. Reálne by sa tak skutočná hodnota dojazdu mala pohybovať medzi 350 km až 400 km.

Volvo tak vstúpi do prestížnej spoločnosti. Dnes jej vládne Tesla Model X, pričom postupne vhadzujú svoj ručník do ringu ako výzvu konkurenti v podobe Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC, BMW iX3 a ďalší. Volvo zatiaľ nezverejnilo k elektrickému XC40 žiadne podrobnejšie špecifikácie.

Aktuálne len vyslalo do sveta pohľadné prierezy, ktoré ukazujú rozmiestnenie pohonných komponentov v aute. Z nich je zrejmé, že väčšina batérií bude umiestnená v podvozku a pod zadnými sedačkami. Elektrický automobil by mal ponúknuť tiež novinku Advanced Driver Assistance Systems (ADAS).



Ide o bezpečnostný asistenčný systém skladajúci sa z radarov, kamier a ultrazvukových senzorov. Podľa zástupcov firmy Volvo ide o dobrú prípravu pre budúci nástup autonómneho riadenia. Oficiálne a plnohodnotné odhalenie nového elektromobilu Volvo XC40 sa uskutoční už 16. októbra 2019.

Volvo bude priebežne do tej doby zverejňovať ďalšie detaily. Volvo chce, aby v roku 2025 bola polovina jeho predaných áut na elektrinu. Mimochodom, Volvo patrí medzi renomované značky, ktoré začali vynechávať aj prestížne autosalóny vďaka novej predajnej a marketingovej stratégii využívajúcej menej nákladné, ale efektívnejšie moderné technológie vrátane sociálnych sietí.

-jj-, zdroj: Electrek.co

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov