Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


V Nórsku je jednotkou Tesla Model 3

Nórsko je špecifické svojim trhom pre automobily. Okrem iného za to môžu rôzne úľavy zo strany štátu pri kúpe elektromobilu. Nakoľko je v Nórsku hlavným zdrojom elektriny voda, tak elektromobily majú význam. Ostatné krajiny Európy pri tvorbe elektriny až také čisté nie sú.

Netrvalo dlho, a Tesla sa postavila na prvú priečku v predajnosti na nórskom trhu. Zosadila VW Polo. Za uplynulý mesiac predali 5768, čo je viac ako štvornásobný nárast oproti augustu.

Tesla Model 3 štartuje na cenovke 43 439 €. S plne nabitými batériami dokáže prejsť 386 km. Každopádne som veľmi zvedavý, ako sa Tesle bude dariť po odštartovaní predaja vysoko-ekologického Volkswagenu ID.3, kedže cenovka bude zhruba 30 000 € a dojazd zhruba 330 km.

Ak by sme to vzali všeobecne, tak VW je stále najpredávanejšou značkou v Nórsku. Predali 36 449 kusov, zatiaľ čo Tesla 13 991. Každopádne nárast dopytu po Tesle je spôsobený tým, že Nórsko avizovalo škrty vo výhodách pri nákupe elektromobilu. To potenciálnych záujemcov núti kúpiť si elektromobil už teraz.

Zdroj: Carscoops

Foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov