Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Štúdia A43 – Lamborghini, ale na vode

Milánske štúdio Officina Armare Design zaujalo nedávno konceptom agresívnej športovej lode A43, ktorý sa netají inšpiráciou v automobile Lamborghini Centenario Roadster.

Spolupráca značiek z oblasti prémiových vozidiel a jácht respektíve športových lodí sa objavujú dnes už pomerne často. V tomto duchu sa nesie aj koncept lode A43. Za celosvetové renomé vďačí značka Lamborghini aj vďaka svojmu originálnemu dizajnovému jazyku.

Preto je pravidelne inšpiráciou aj pre dizajnérov v iných odvetviach. Na trhu sa už dokonca objavili aj hodinky značky Roger Dubuis, ktoré vychádzali z designu Lamborghini. Teraz prišiel rad na milánske štúdio Officina Armare Design, ktoré sa rozhodlo vytvoriť unikátny koncept jachty.

Úchvatná loď sa môže pochváliť ultraľahkým trupom, vyrobeným z uhlíkových vláken. Ponúkne veľmi ostré a agresívne krivky, rovnako ak vozidlá Lamborghini. Čierny lesklý náter, ktorý doplňujú žlté detaily, dodáva lodi elegantný, ale zároveň aj nevšedný vzhľad.

Interiér je praktický a ponúkne všetky dôležité prvky výbavy. Koža, prémiové drevo a ďalšie vybrané materiály sa vyskytujú všade okolo v interiéri. Nechýba ani chladnička, posedenie, pohovka a samozrejme toaleta a sprcha.

Okrem toho športová loď A43 disponuje aj rovnakou dravosťou, aká je ozdobou štvorkolesových vozidiel Lamborghini. Po vode sa môžete pohybovať maximálnou rýchlosťou 80 uzlov, čomu odpovedá ekvivalent zhruba 150 km/h. A to je pre lodnú prepravu skutočne vysoké číslo.

Technické špecifikácie Lamborghini A43
Celková dĺžka: 13,25 m
Maximálna šírka: 3,70 m
Ponor. 0,75 m
Materiál trupu lode: uhlíkové vlákna
Pohon: 2x Aspirated Lamborghini V12
Maximálna rýchlosť: 80 uzlov
Prevádzková rýchlosť: 50 uzlov
Palivo: benzín
Palivová nádrž: 800 l

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov