Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ferrari F8 Spider podkúri konkurencii

Ferrari F8 Spider neočarí len dizajnom. Nadšencov, ale aj potenciálnych zákazníkov, zaujme predovšetkým výbornými parametrami.

F8 Spider priamo vychádza z modelu F8 Tributo, ktorý predstavili ešte na autosalóne v Ženeve. Pod kapotou nájdeme rovnaký motor, čiže 3,9 litrový vidlicový osemvalec. Akcelerácia je na naše pomery naozaj famózna, avšak v danej triede nie je TOP. Zrýchlenie z 0-100 km/h trvá len 2,8 sekundy, z 0-200 km/h to je 8,2 sekundy. Maximálna rýchlosť činí 340 km/h. Auto váži len 1400 kg. Môže za to využitie ľahkých materiálov, ako je karbón, či použitie Inconelu na výfukovom systéme. Mimochodom, ten sa používa v monopostoch F1.

Podobne ako v predchodcovi, čiže vo Ferrari 488 Spider, aj tu ma roadster pevnú elektricky ovládanú strechu. Tú je možné ovládať aj počas jazdy, avšak len do 45 km/h. Proces skladania a rozloženia trvá cca 14 sekúnd.
Ferrari tvrdí, že na novom modeli poriadne prepracovali aj aerodynamiku. Tá by mala byť až o 10 % lepšia, ako v predchodcovi.

Rovnako ako v uzavretej verzii Tributo, aj tu nájdeme systém FDE+ (Ferrari Dynamic Enhancer), ktorý sa stará o lepšiu stabilitu v zákrutách. Pomáha si aj brzdami. Tento systém podľa automobilky prináša dodatočnú kontrolu a ešte suverénnejšie správanie v hraničných situáciách. Doslova poskytuje dokonalé splynutie vozidla s vodičom. Nemá však vodiča obmedzovať, ale má prinášať zábavu.

Pýtate sa, koľko taká hračka stojí? Presná cenovka známa nie je, ale takmer určite si pripravte sumu zhruba 250 000 €.

Foto: youtube

Autor: Marek PAUCO

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov