Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Malý uličník Nissan Juke v plnej kráse!

Nissan Juke v novej generácii prichádza po 10 rokoch. Automobilka spočiatku síce robila tajnosti, avšak už nadišiel ten správny čas na oficiálnu premiéru.

Predchádzajúca generácia bola aj na moje skromné počudovanie úspešná. Ľudia si na neho zvykli. Dizajn novinky však poriadne dospel.  A hlavne aj priestor pre cestujúcich sa zväčšil vďaka novej platforme CMF-B. Novinka je dlhá 4210 mm, vysoká 1595 mm a vysoká 1800 mm. Okrem toho že narástla, tak aj schudla. A to približne 23 kíl.

Musím povedať, že na fotkách sa novinka zdá podstatne viac uhladenejšia, ako predchodca. Avšak gény určite nezaprie. Prítomná je aj nová maska, ktorá zodpovedá aktuálnemu dizajnovému smeru značky. Vpredu a vzadu nájdeme LED svetlá, ktoré by mali byť v štandardnej výbave. Zaujímavým dizajnovým prvkom je aj písmeno „Y“ v okrúhlych predných svetlometoch. Je veľmi pravdepodobné, že Nissan ponúkne aj vysokú mieru individualizácie, ktoré budú okrem iného zahŕňať iný tvar nárazníkov, prahov, či 19 palcových diskov.

Čo je veľmi pozitívnou správou je aj nárast priestoru pre posádku. V Nissane tvrdia, že priestor pre kolená narástol o 58 mm, priestor nad hlavou o 11 mm a objem kufra pojme celkovo 422 litrov, čo je približne o 1/5 viac ako v predchodcovi.

Nový NissanConnect infotainment ponúka 8 palcový dotykový displej. Systém spolupracuje s Apple CarPlay, Android Auto a Google Assistant. O ozvučenie sa bude starať 8 reproduktorov od značky Bose. Nissan si dal záležať aj na materiáloch použitých v interiéri. Novinka by mala štandardne prísť s prednými anatomickými sedadlami, ktoré by mali byť ta príplatok odeté do kože, alebo alcantary. Opcia individualizácie nebude chýbať ani v interiéri.

Pod kapotou základného modelu bude litrový motor s tromi valcami DIG-T. Generuje výkon  86 kW (117 k), ktorý bude spolupracovať so 6 stupňovou manúalnou, alebo 7 stupňovou automatickou prevodovkou s dvojspojkou a pádlami pod volantom. Akcelerácia z 0-100 km/h udáva výrobca 10,4 s resp. 11,1 s. Maximálna rýchlosť je 180 km/h. Podľa výrobcu je tento motor ideálny kompromis do tohto auta.

Výrobca tiež sľubuje vysokú mieru aktívnej a pasívnej bezpečnosti. Nechajme sa prekvapiť, čo všetko sa ocitne na palube novinky.

Autor: MAREK PAUCO

Zdroj: NISSAN

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov