Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Supra a dokonalá rekonštrukcia

Niekto má rád nové autá, niekto zbožňuje staršie ročníky. Nové auto si zvyčajne kúpite a prinajhoršom odveziete do autorizovaného servisu, kde sa o všetko postarajú. So starým autom to je odlišné. Mali by ste ho udržiavať, resp. ak ho zbožňujete tak dať z gruntu dokopy.

Staré auto síce stojí zvyčajne menej peňazí, o to viac však do neho musíte zvyčajne vŕažať. Ak sa rozhodnete pre správny model, na cene klesať nebude. A presne taká je aj Toyota Supra MkIV. Kusy s ľavostranným riadením sú čoraz cennejšie. Cenovky stúpajú závratnou rýchlosťou. Ani kusy po nehode nepatria medzi najlacnejšie. A to predovšetkým na starom kontinente.

Renovácia auta vyžaduje množstvo času, trpezlivosti a zručnosti. Môžete si postupne robiť všetko sám, alebo s pomocou kamarátov, alebo to rovno zveriť firme. Pamätajte, že keď si vyberiete druhú možnosť, tak to bude stáť kvantum peňazí. A aj tak možno s výsledkom nebudete spokojný, keďže nájsť kvalitného majstra je čoraz väčší problém.

Všeobecne sa dá povedať, že čím zachovalejší kus na renováciu si nájdete, tým menej času, energie, ale aj peňazí vás to v konečnom dôsledku bude stať. Kto sa však do rekonštrukcie nikdy nepustil, ten nepochopí. Až kým si to sám nevyskúša. Zháňanie dielov, vyrábanie už nedostupných dielov, riešenie nečakaných problémov… aj to všetko vás môže znechutiť. Len skutočný vytrvalec tento tlak ustojí a vráti sa k práci na vysnívanom projekte. Kopec zaujímavých projektov sa v garážach začalo, oveľa menej sa ich úspešne dokončilo. Dôvody sú vždy rôzne. Netreba to odsudzovať.

Dosť už bolo slov. Nájdite si pár minút a pozrite si, ako renovácia v rýchlosti prebieha. Farebná kombinácia vo výsledku možno nebude sedieť každému, ale proti gustu žiaden dišputát.

Autor: Marek PAUCO

Foto: Youtube

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov