Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Čierny deň pre VW: Skonal Ferdinand Piëch

Piëch zomrel ešte v nedeľu. Príčina smrti zatiaľ nie je známa, aj keď v jeho veku to už mohlo byť naozaj čokoľvek. Manželka označila jeho smrť za náhlu a nečakanú. Podľa denníka BILD Ferdinand Piëch skolaboval v reštaurácii v Bavorsku, kde po následnom prevezení do nemocnice zomrel.

Ferdinand Piëch sa narodil vo Viedni 17. apríla 1937. Jeho matkou bola Louise Porsche a otcom Anton Piëch, ktorý pracoval ako jeden z prvých manažérov vo Volkswagene vo Wolfsburgu.

Od roku 1963 Ferdinand Piëch pracoval pre Porsche, kde mal na starosti testovanie a vývoj športových modelov. V roku 1972 už však pracoval pre Audi, ktoré sa tesne pred tým spojilo. Tam zotrval 20 rokov.

Na poste výkonného riaditeľa VW Group pôsobil medzi rokmi 1993-2002, teda v ére, keď Volkswagen produkoval naozaj kvalitné autá. Pretransformoval firmu na ziskový koncern. Následne pôsobil ako predseda dozornej rady. Z tohto postu odstúpil v roku 2015, keď prehral boj s výkonným riaditeľom Volkswagenu Martinom Winterkornom, známym predovšetkým z kauzy Dieselgate.

Pozostalá rodina si praje skromný pohreb.

Autor: Marek PAUCO

Foto: SITA

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov