Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alpina nechce BMW s predným náhonom

Alpina, alebo inak firma, ktorá upravuje BMW už desaťročia a prideľuje im okrem iného aj vlastné výrobné čísla, poskytla tvrdé vyjadrenie.

BMW už pekných pár rokov ponúka modely s predným náhonom a motorom uloženým priečne. Okrem iného to je nové BMW 1, vychádzajúce BMW 2 Active/Gran Tourer, či povedzme X1 a X2.

Šéf Alpiny, Andreas Bovensiepen, sa prednedávnom vyjadril, že úprava prepĺňaných modelov s predným pohonom pre nich nemá zmysel.

Uvádza: „Nie je to náš plán. Náklady na vývoj sú príliš vysoké. A stále rastú s novými emisnými pravidlami. Je pre nás lepšie zostať s pozdĺžne uloženými motormi a prevodovkou ZF. Radi používame jeden motor vo viacerých modeloch. Napríklad máme motor V8, ktorý sme mali v minulosti, v radoch 5, 6 a 7, dieselový motor zdieľa X3 a 5, či benzínový šesťvalec majú rad 3 a 4.“

Možno ste nevedeli, ale BMW s predným pohonom využíva prevodovky od japonskej spoločnosti AISIN. Navyše modely s predným pohonom sú považované za lacnejších zástupcov značky BMW, takže generovať zisk v tomto segmente by bolo naozaj ťažké.

Pozrite si v priloženom videu, ako má správna Alpina vyzerať 🙂

Zdroj: Carscoops, autoevolution

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov