Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Euro NCAP: Päťhviezdičkové trio Hyundai Ioniq

Výborná správa pre fanúšikov značky Hyundai. Nový Ioniq obhájil päť hviezdičiek v nárazových testoch Euro NCAP. Všetky tri verzie s elektrifikovaným pohonom patria medzi najbezpečnejšie vozidlá vo svojej triede.

Najlepším možným výsledkom sa môžu pochváliť všetky verzie novej modelové rady Ioniq – Hybrid, Plug-in Hybrid a Electric. Autá sa nestratili v žiadnej kategórii, od ochrany dospelých cestujúcich a detí cez ochranu chodcov až po asistenčné bezpečnostné systémy. A to nielen v rámci svoje triedy, ale aj v porovnaní s drahšími a väčšími vozidlami z vyšších segmentov.

Úroveň pasívnej bezpečnosti nového modelu Ioniq zvyšuje ľahký a zároveň tuhý skelet karosérie. Vysoko-pevné ocele zaisťujú optimálne pohlcovanie veľkého množstva nárazovej energie. Tieto inovatívne druhy ocele sa podieľajú 53 % na celkovej konštrukcii modelu Ioniq. V prípade nehody chrání cestujúcich celkovo sedem airbagov, vrátane kolenného airbagu pre šoféra.

/Testy Euro NCAP z roku 2016/

Nový Ioniq je však predovšetkým vybavený bezpečnostnými systémami SmartSense, vrátane technológií, ktoré aktívne predvídajú potenciálne rizikové situácie. Ich úlohou je v prvom rade zabrániť samotnému vzniku nehody. Štandardne dodávaný asistent pre odvracanie kolízie s prekážkou vpredu upozorňuje šoféra na núdzové situácie a automaticky brzdí.

/Testy Euro NCAP z roku 2016/

Systém je aktivovaný, akonáhle sa pred vozidlom objaví iné auto, chodec alebo cyklista. Rozpoznávanie cyklistov patrí medzi nové funkcie modernizovaného modelu. Súčasťou štandardnej výbavy je rovnako asistent pre jazdu v jazdnom pruhu, ktorý zabraňuje vozidlám nechcene prejsť pozdĺžne značenie, určujúce jazdné pruhy na vozovke.

Ďalšie bezpečnostné systémy, ako je asistent pre sledovanie mŕtveho uhla alebo asistent pre upozorňovanie na vozidlá prichádzajúce zo strán pri cúvaní, sa dodávajú na objednávku. Nové modely Ioniq Hybrid a Plug-in sa už dostali do predaja. Ioniq Electric bude nasledovať v septembri tohto roku.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov