Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Frankfurt 2019: Hyundai predstaví nový model i10

Automobilka Hyundai zverejnila prvú skicu úplne novej generácie modelu i10. Fanúšikovia kórejskej značky sa tak môžu tešiť na dynamický dizajn v rámci svetovej premiéry na septembrovom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.

V prípade najnovšieho zástupcu produkčnej rady „i“ hrajú významnú rolu kontrasty medzi hladkými plochami a ostrými líniami. Proporcie úplne nového modelu boli optimalizované zmenami šírky, výšky a priemeru kolies. Výsledkom je energický a agilný vzhľad.

Úplne nová generácia modelu i10 má mladý a dynamický design, ktorý je v segmente A skôr výnimočný. Široká maska chladiča vyjadruje športov charakter a zahŕňa svetlá pre denné svietenie, čo je tradičný štylistický prvok modelovej rady i10.

Šírku vozidla a jeho vizuálnu stabilitu umocňujú trojuholníkové otvory pre prívod vzduchu na „podbehy“ kolies, ktoré navyše vylepšujú aerodynamiku.

Už zďaleka sú zreteľné strešné stĺpiky C v tvare písmene X, ktoré sú jednoznačným identifikačným znakom a priťahujú pohľad k logu, umiestnenom na strešnom stĺpiku. Plochy s jedinečným trojuholníkovým motívom vizuálne zdôrazňujú šírku vozidla a poukazujú na umiestnenie kolies v rohoch karosérie.

Príslušnosť k elite vo svojom segmente potvrdzuje nová i10 aj mnohými inovatívnymi prvkami výbavy v oblastiach konektivity a bezpečnosti. Blue Link®, Apple Car Play, Android Auto, bezdrôtové nabíjanie chytrého telefónu a zadná kamera zaistí komplexné zážitky z jazdy bez kompromisov.

Nový model má jednu z najrozsiahlejších bezpečnostných výbav vo svojej triede. Asistent pre odvrátenie kolízie s prekážkou vpredu – FCA (Forward Collision-Avoidance Assist) detekuje radarovým senzorom na prednej časti auta nielen vozidlá, ale tiež chodcov pred vozidlom.

Štandardná výbava zahŕňa rovnako asistenta pre rozpoznávanie únavy šoféra DAW (Driver Attention Warning) a asistenta pre jazdu v jazdnom pruhu LKAS (Lane Keep Assist System). Šoféri úplne nového modelu i10 budú môcť používať tiež na želanie dodávaného asistenta diaľkových svetiel HBA (High Beam Assist).

Text a foto: Hyundai

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov