Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Skladové vozidlá ako najvýhodnejšia alternatíva

Kúpa auta je náročný a zložitý proces. V snahe vybrať si čo najlepšie často premýšľame nad desiatkami možností. Ak chcete ušetriť, siahnuť by ste mali po skladových vozidlách, ktoré sú navyše k dispozícii prakticky ihneď.

Ponuky predajcov znejú naozaj lákavo, a niet sa čo čudovať, keď je cena vozidla jedným z hlavných kritérii pri jeho kúpe. Okrem ceny sa však slovenskí spotrebitelia zameriavajú na spoľahlivosť celého vozidla, čím sa vlastne k cene opäť dostávame, pretože spoľahlivé autá predsa nepotrebujú tak často navštevovať servis. Zarážajúce je, že bezpečnosť býva častokrát až na posledných priečkach.

 

Čo všetko ovplyvňuje výber auta?

Výber vozidla ovplyvňuje množstvo faktorov, ktoré sa vždy odvíjajú od priorít spotrebiteľa. Verte, či nie, konečný výber závisí aj od veku alebo pohlavia kupujúcich. Ženy za dávku luxusu považujú väčšie SUV-čka, ktoré nielen, že dobre vyzerajú, no tiež sú aj praktickými spoločníkmi na nákupy. Dokonca ich neodradí ani myšlienka na riziká spojené s parkovaním v preplnenom meste, no aj tu zohráva veľkú úlohu cena, ktorá býva pri podobných autách častokrát vyššia.

Test Hyundai Tucson benzin automat 4x4

Mladí kupcovia sú naopak kategória sama o sebe. Zvyknutí na technické výdobytky, ktoré neraz uprednostňujú pred celkovým technickým stavom vozidla, respektíve jeho vlastnosťami. Dôležitý je vzhľad displeja a vozidla celkovo. Hlavne, že na tej fotke na sociálnych sieťach budú vyzerať čo najlepšie a čo najviac cool. Autá už teda dávno nie sú len dopravným prostriedkom, no doplnkom na vyjadrenie vlastnej osobnosti. Samozrejme, netreba hádzať všetkých do jedného vreca, pretože zarobiť si v mladom veku na akékoľvek vozidlo je naozaj obdivuhodný výkon.

Hyundai i20

Sú skladové vozidlá vždy jazdené?

Skladové vozidlá sú vozidlá, pochopiteľne, nachádzajúce sa na skladoch predajcov, no to ešte nemusí nutne znamenať, že sú jazdené. V kolónke “počet najazdených kilometrov” tak často krát svieti veľká 0, pri ostatných sa toto číslo dokáže vyšplhať na “neuveriteľných” 10 km. Môže tak teda ísť o trasu prejdenú pri testovacej jazde, ktorú by ste si pri záujme o nového štvorkolesového priateľa mali vyžiadať aj vy.

Za akú sumu zoženiete vozidlá zo skladu?

Konečná suma vozidiel dostupných na sklade sa tiež odvíja od viacerých faktorov, pretože sa jednotlivé kusy líšia výbavou, počtom najazdených kilometrov, ale aj farbou. Za väčšie vozidlá, či už ide o SUV alebo kombi, si pochopiteľne priplatíte, no tie menšie zoženiete aj za pár tisíc €. Všetko samozrejme závisí na vašich prioritách a preferenciách, takže pokiaľ sa “uspokojíte” aj so základnou výbavou, vyjde vás to lacnejšie ako premium. Predajcovia však ponúkajú aj rôzne bonusy ku kúpe, ktoré už vo vašej peňaženke naozaj zbadáte!

Model Cenové rozmedzie
Hyundai i10 9 – 11 tisíc €
Hyundai i20 9 – 15 tisíc €
Hyundai i30 13 – 24 tisíc €
Hyundai i30 kombi 14 – 26 tisíc €
Hyundai Kona 16 – 27 tisíc €
Hyundai Kona Electric 46 tisíc €
Hyundai Santa Fe 45 – 48 tisíc €
Hyundai H-1 (8-miestne) 30 – 33 tisíc €

 

Foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov