Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW ladí krásny model 2 Gran Coupé

Automobilka BMW prináša do prémiového kompaktného segmentu koncept štvordverového kupé, ktorý sa už s veľkým úspechom presadil aj vo vyšších triedach automobilov.

V rámci záverečnej testovacej fázy sa na úplne prvom BMW radu 2 Gran Coupé už doťahujú iba posledné detaily. Na pestrofarebnej kamufláži sa na predných dverách vyníma extra veľký QR kód, ktorý zvedavé pohľady nedočkavcov presmeruje na stránku www.bmw.com/2-series-gran-coupe. Ešte pred svetovou premiérou modelu BMW radu 2 Gran Coupé, naplánovanou na tohtoročný novembrový autosalón v Los Angeles, poskytne prvé informácie o tejto extravagantnej a inovatívnej novinke. Nové BMW radu 2 Gran Coupé príde na trh na jar 2020.

Novinka oslavuje svoj príchod so sviežou dávkou individuality, estetickej príťažlivosti a vzbudenia emócií. Tieto vlastnosti dopĺňajú inovatívna technológia ovládania a konektivity, excelentná každodenná využiteľnosť a výnimočné dynamické jazdné vlastnosti. Vozidlo vychádza z formátu klasického sedanu. Podporuje ho prelomová technológia pohonu predných kolies značky BMW a využíva viacero technologických prvkov, ktoré sa prvý raz predstavili v novom BMW radu 1. Rovnako ako kolega z kompaktného prémiového segmentu, aj nové BMW radu 2 Gran Coupé používa prelomovú technológiu podvozka a inovatívne ovládacie prvky, čím výrazne posúva latku dynamiky a obratnosti.

Trakcia s technológiou ARB
Medzi nové prvky technologickej výbavy auta patrí aj technológia ARB (obmedzovanie preklzu kolies hneď pri motore), ktorá pochádza z modelu BMW. Systém ARB využíva riadiacu jednotku preklzovania kolies integrovanú priamo do riadiacej jednotky motora a nie do systému dynamickej kontroly vozidla DSC. Odstránenie dlhých signálnych dráh znamená, že informácie sa presúvajú trikrát rýchlejšie, zatiaľ čo preklzujúce koleso sa podarí dostať pod kontrolu až desaťkrát rýchlejšie. Táto inovatívna technológia kontroly trakcie sa spája so štandardne dodávaným systémom BMW Performance Control (rozdeľovanie momentu skrúcania) a vytvára tak priamy a intenzívny zážitok v modeloch s pohonom predných ako aj s inteligentným pohonom zadných kolies BMW xDrive BMW M235i xDrive. Špičkový športový model poháňa najsilnejší 4-valcový motor v ponuke spoločnosti BMW Group s výkonom až 225 kW (306 k). Štandardne sa dodáva aj s novo vyvinutým mechanickým samosvorným diferenciálom Torsen, ktorý dodáva vozidlu ešte športovejšie ostrohy pri vytváraní svornosti medzi prednými kolesami.

Samozrejme konektivita
Úplne prvé BMW radu 2 Gran Coupé dopĺňa svoje športové a extrovertné línie o špičkovú konektivitu a veľkolepý vnútorný priestor. Preto má všetky predpoklady, aby očarilo nových zákazníkov z mestského prostredia zameraných na dizajn a na typickú radosť z jazdy značky BMW. BMW radu 2 Gran Coupé sa bude predávať po celom svete a predstavuje príťažlivý doplnok do modelového radu. A to najmä na trhoch, kde si karosérie typu sedan užívajú veľkú popularitu.

Peter Lacena (BMW), foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov