Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz otvoril špičkové vývojové centrum

Centrum sa zameria na elektromagnetickú kompatibilitu, ktorá je hlavnou podmienkou tém budúcnosti, medzi ktoré patria predovšetkým zosieťovanie, autonómne jazdenie, flexibilné používanie a elektrické pohony.

S novým testovacím strediskom urobil Mercedes-Benz ďalší krok v úlohe priekopníka digitalizácie v automobilovom priemysle. Nové testovacie stredisko pre elektromagnetickú kompatibilitu a anténne systémy je súčasťou rozsiahlych rozšírení a prestavbových opatrení Technologického centra Mercedes-Benz (MTC) v Sindelfingene.

V priebehu posledných rokov sa okrem iného spustila prevádzka nového technologického strediska pre bezpečnosť vozidiel (TFS), nové stredisko integrácie pohonov, jazdný simulátor, klimatické aerodynamické tunely a špičkový akustický aerodynamický tunel. Testovacie stredisko v Technologickom centre Mercedes-Benz (MTC) je jedno z najmodernejších stredísk v automobilovom priemysle. Vďaka novým meracím a testovacím metódam, ktoré boli okrem iného vyvíjané v spolupráci s Technickou univerzitou v meste Ilmenau (Durínsko) a Technickou univerzitou v Mníchove, stanovuje nové stredisko normy pre komplexné zabezpečenie vozidiel. Investícia predstavuje približne 50 miliónov eur. MTC je hlavným sídlom celosvetového výskumu koncernu a vývoja osobných motorových vozidiel vrátane ich dizajnu.

S témou moderných technológií zabudovaných do vozidiel vyvstáva jedna obrovská výzva. A tou je vybudovane špičkového servisného zázemia. Len ťažko si viem predstaviť, že do automobilov vybavených takouto špičkovou technikou budú mať prístup odborne a technologicky nedostatočne vybavené firmy. Následky neodborných zásahov do vozidiel budúcnosti by totiž mohli byť fatálne.

Peter Lacena, foto: archív

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov