Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota GR Supra GT4 bude v predaji od roku 2020

Podľa oficiálneho potvrdenia TOYOTA GAZOO Racing bude súťažné vozidlo GR Supra GT4 uvedené na trh v roku 2020. Model, ktorý je určený pre súkromné tímy, môže súťažiť po celom svete.

Vozidlo GR Supra GT4, ktoré vzniklo s cieľom umožniť motoristickým nadšencom zúčastňovať sa pretekov na celom svete, vychádza z GR Supra, prvého globálneho modelu TOYOTA GAZOO Racing predstaveného tento rok. Pri vývoji nového vozidla spojil tím svoje sily s tromi technickými partnermi. Pirelli sa postaralo o pneumatiky, Ravenol zaistil dodávky mazív a výfukové sústavy inovovala spoločnosť Akrapovič. Za vývojom a výrobou stojí Toyota Motorsport GmbH.

Koncepčný model GR Supra GT4 Concept mal premiéru v marci na autosalóne v Ženeve. Toyota GR Supra sa zas v júni prvýkrát zúčastnila pretekov 24 hodín Nürburgringu.

Kategória GT4 si získala obľubu u súkromných súťažných tímov pre nízke náklady a malé vstupné bariéry. Vozidlá sa môžu zapájať do pretekov po celom svete vrátane japonskej série vytrvalostných pretekov Super Taikyu (S-tai), európskeho seriálu GT4, vytrvalostného šampionátu VLN na Nürburgringu v Európe alebo seriálu Michelin Pilot Challenge v USA.

Toyota GR Supra je už teraz súčasťou amerického seriálu NASCAR Xfinity Series a od roku 2020 bude súťažiť v japonskom seriáli Super GT v kategórii GT500.

GR Supra GT spec SK

Toyota (PL), foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov