Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


FIAT PREDSTAVIL DUCATO ELECTRIC VAN

Najnovšia generácia dodávky Ducato MY2020, ktorá je jednou z najpopulárnejších v Európe bude k dispozícii aj  v celoelektrickom prevedení.

Text: Juraj Paška, foto: archív

Prvý elektrický model Fiat Professional s označením nové Ducato MY2020 sme mali možnosť vidieť v týchto dňoch v talianskom Turíne. Veľkolepo pripravenú medzinárodnú prezentáciu sledovalo viac ako 40 novinárov zo Strednej a Východnej Európy, ale aj napríklad z Južnej Afriky. Nové Ducato Electric je vozidlo bez polovičných opatrení: 100% Ducato, 100% Electric.  V duchu hesla viac technológií vyššia hodnota, zostáva aj pri novom modeli možnosť výberu vozidla spolu s voľbou mobility. Ako sme sa dozvedeli, nový van je výsledkom hĺbkovej analýzy údajov o používaní úžitkových vozidiel na základe partnerstva s významnými zákazníkmi v snahe ponúknuť im riešenie na mieru, ktoré zohľadní požiadavky na užitočné zaťaženie a výkon rôznym požiadavkám profesionálneho využitia.

Bola to statická prezentácia, mohli sme vidieť úžitkový priestor úctyhodných rozmerov, ale  pracovisko vodiča bolo zamknuté. A tak prinášame aspoň dostupné údaje. Nové Ducato, ktoré má v rámci skupiny FCA silné postavenie, bude postupne k dispozícii vo všetkých variantoch tak ako konvenčné Ducato. To znamená ložnú plochu od 10m3 až 17m3 s užitočným zaťažením až 1950 kilogramov.

Ako sme sa dozvedeli, Ducato bude mať tiež možnosti výberu veľkosti akumulátorov a rôzne konfigurácie nabíjania.

Špecifikácia Fiat Ducato Electric:

  • možnosti akumulátoru na 220 km (137 míľ) až 360 km (224 míľ) rozsahu v cykle NEDC.
  • maximálny výkon elektromotoru 90 kWa maximálny krútiaci moment 280 Nm.
  • pre optimalizáciu využívania energie je rýchlosť obmedzená na 100 km / h (62 mph)
  • dostupné bude vo všetkých variantoch karosérie s rovnakými objemami záťaže ako konvenčné Ducato..

Od tohto roku bude k dispozícii  kompletná verzia, ktorú si možno predobjednať.  Je to vlastne pilotný projekt určený pre významných zákazníkov v spolupráci s ktorými vznikne spoločné experimentálne pracovisko s cieľom lepšie pochopiť špecifické potreby klientov.

Taliansky výrobca avizoval začiatok predaja Fiat Ducato Electric  na rok 2020 a bude ho ponúkať vo všetkých variantoch karosérie a s rovnakými objemami nákladu ako nafta.

   

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov