Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aliancia Renault-Nissan-Mitsubishi dostáva trhliny

Aliancia Renault-Nissan-Mitsubishi sa po odchode Carlosa Ghosna začala ticho rozpadať. Niektoré oddelenia zrušili, zatiaľ čo iné nemajú o na práci a stoja. Vedenie aj hovorca aliancie zatiaľ odmietli správu komentovať.

Ghosn bol šéfom Renaultu a predsedom správnej rady Nissanu. Až do obvinenia z finančných pochybení a zatknutia v novembri minulého roku sa snažil o prepojenie automobiliek tak, aby bolo v podstate nevratné.

V priebehu posledného roku menoval naprieč alianciou radu manažérov k riadeniu chodu od výroby až po predajný servis. Niektoré oddelenia boli spojené a vznikli iné, kde firmy predtým nespolupracovali. Jeho cieľom bolo integrovať firmy tak, aby z podobných činností do roku 2022 plynulo 10 miliárd eur.

Kancelária vedenia, ktorá riadila každodenný chod aliancie a mala niekoľko vedúcich pracovníkov, je teraz rozpustená. Naopak ďalšia sekcia, ako je komunikácia, predaj a marketing alebo ľahké úžitkové vozidlá, sa zmenšujú a ubúdajú im zamestnanci.

Od Ghosnovho odchodu sa Renault s Nissanom od seba vzďaľuj. „Je na mieste povedať, že vzťahy sú rovnako zlé, ako boli posledných 20 rokov,“ uviedol nemenovaný funkcionár. To má dopad na fungovanie aliancie, pretože niektoré oddelenia majú byť uzatvorené a iné sú ignorované.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov