Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen už vyrobil 200 kusov modelu ID.3

Doba elektrická je takpovediac za rohom aj v koncerne Volkswagen. Na konci roka plánuje automobilka spustiť sériovú výrobu modelu ID.3.

Napriek tomu, že vo fabrike v Zwickau prebieha rozsiahla rekonštrukcia, už stihli vyrobiť 200 kusov predsériových modelov ID.3. Po dokončení modernizácie sa závod stane najväčšou fabrikou na výrobu elektromobilov v Európe. Sériová výroba by sa mala rozbehnúť už začiatkom budúceho roka, ročná kapacita je stanovená na 330 000 kusov. Nie všetky autá ponesú znak VW, na linke sa budú vyrábať aj  modely iných koncernových značiek.

Napriek tomu, že finálny dizajn karosérie a interiéru si automobilka necháva až na oficiálne predstavenie auta, už registruje 15 000 predbežných objednávok. Z plánovaných 30 000, ktoré automobilka ponúkla v rámci možnosti predobjednania, sa tak za mesiac minula už polovica.

Volkswagen sa teda modelom ID.3 zjavne trafil do vkusu zákazníkov. Podarí sa Volkswagenu, ktorý má výrobu automobilov pre masy dokonca priamom vo svojom názve, prebrať pozíciu lídra na poli elektromobility. Na splnení tohto cieľa zjavne veľmi usilovne pracuje.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov