Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Spustia počítačové hry revolúciu vo vývoji automobilov?

Spoločnosť Unity Technologies, ktorá je známa vytváraním platforiem používaných v počítačových hrách, už niekoľko rokov poskytuje svoje nástroje výrobcom automobilov.

Hoci oddelenie zodpovedné za motorizáciu vzniklo v Unity Technologies iba v máji uplynulého roku, spolupracuje s automobilovými značkami už viac ako tri roky. Potenciál produktov  vyvinutých americkou spoločnosťou si uvedomili najväčší výrobcovia automobilov, ako sú Toyota, Lexus, Volkswagen, Audi a Volvo. ,,V Toyote využívame Unity na vývoj nástrojov  VR a AR na zlepšenie výkonu a kvality štýlového dizajnu, technických komponentov automobilov, ale aj na školenia zamestnancov,” vysvetľuje Koichi Kayano, projektový manažér oddelenia Operation Improvement Department Toyota.

Riešenia, ktoré ponúka Unity, majú potenciál odštartovať revolúciu v projektovaní automobilov. „Vďaka technológii real-time 3D totiž budú môcť dizajnéri automobilov konať rýchlosťou myšlienky. Meniť, modifikovať svoje modely a vidieť tieto zmeny  v reálnom čase,” vysvetľuje Clive Downie, marketingový riaditeľ v Unity Technologies. Vďaka platforme môžu navyše inžinieri kontrolovať aj to, ako bude interiér auta vidieť jeho používateľ. Dizajnér môže auto naprojektovať, potom si dať okuliare VR a prostredníctvom nich obísť auto dookola alebo sedieť na sedadle vodiča. „Kedysi tento proces vyzeral takto – prvotný nápad, séria skíc a tak ďalej, až do definitívnej podoby auta. V súčasnosti sa všetko deje v jednej chvíli. Blížime sa k optimálnej situácii, v ktorej budeme môcť využívať Unity na vytvorenie auta od začiatku až do konca,” dodáva  Beau Cameron z Immersive Reality Studio Lead v Team One.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov