Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW i predstavuje Safety Car pre preteky Formula E

Šampionát elektrických formúl ABB FIA Formula E Championship predstavil nové vozidlo vo funkcii bezpečnostného vozidla Safety Car. Model BMW i8 Roadster je prvé schválené Safety Car na svete s otvoreným kokpitom.

Vzhľadom na svoju tuhosť predstavoval model BMW i8 Roadster ideálny základ pre Safety Car. Mimo drobných úprav pre jazdu na okruhu si vozidlo nevyžadovalo žiadne väčšie zmeny. Okrem menšieho čelného skla sa oproti sériovej verzii znížilo o 15 milimetrov aj ťažisko vozidla. Automobil dostal M Karbón-keramické brzdy, ochranné oblúky s certifikátom FIA ako aj predné a zadné krídla, ktoré zvyšujú prítlak. K nevyhnutným úpravám patria svetelná rampa nad zadným krídlom, komunikačná a GPS anténa, rozšírený komunikačný systém v kokpite a cúvacia kamera.

BMW i ako oficiálny automobilový partner piatej sezóny šampionátu elektrických formúl ABB FIA Formula E Championship dodal pre potreby organizátorov už viacero vozidiel: BMW i8 Roadster Safety Car so špeciálnymi okruhovými úpravami a BMW i8 Coupé Safety Car. Vo flotile vozidiel BMW i sa už nachádzajú aj BMW i3s ako vozidlo riaditeľa pretekov a BMW 530e ako vozidlo lekára pretekov.

BMW, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov