Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla pickup Model P podľa Emreho Husmena

Automobilku Tesla a vizionára Elona Muska delí ešte minimálne niekoľko mesiacov od predstavenia prvého elektrického pickupu, ktorý dostal pracovný názov Model P. Turecký dizajnér Emre Husmen to využil a ukázal verejnosti svoj pohľad na bezemisný truck Tesla.

Tesla sa pripravuje na zavedenie svojho premiérového, a v zámorí stále populárnejšieho, pickupu ešte v tomto kalendárnom roku. Dúfame, že realita sa aspoň čiastočne priblíži k návrhu Emreho Husmena, ktorý je elegantný, no súčasne aj dostatočne agresívny.

Kabína posádky jasne hovorí dizajnovým jazykom Tesla. Kamión má primerane skladnú prednú časť a výrazné blatníky, ktoré prúdia do čelného skla a strechy. Predné a zadné blatníky sa zužujú do zovretého pásu, ktorý zvýrazňuje postoj pri zachovaní čistého dizajnu.

Elektrický koncept je vybavený výrazným predným znakom značky, detailne popisuje aj malú masku s ultra tenkými LED reflektormi na oboch stranách. Hladké, elegantné vonkajšie telo pokračuje po stranách s úzkym pásom, čo napomáha tomu, aby vozidlo pôsobilo čistým dojmom a zároveň bolo elegantné.

Emre Husmen, ktorého dizajnérske štúdio sídli v Istanbule, už v minulosti zverejnil svoje atraktívne a kreatívne štvorkolesové sny. Absolvent turínskeho Istituto Europeo di Design je napríklad autorom zaujímavej štúdie s názvom Husmen 699 GTO.

Vozidlo bolo vytvorené počítačom a inšpirované mnohými slávnymi autami. Okrem toho si turecký dizajnér už v minulosti zobral na mušku napríklad športiaky Ferrari 599, Alfa Romeo’s 8C Competizione alebo staršie Ferrari 250 GTO, Ferrari 250 TR a P4.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov