Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


K storočnici Bentley aj hodinky Breitling

Ostrovná automobilka Bentley oslávi v júli 100 rokov svojej existencie. Pri príležitosti tohto okrúhleho jubilea uviedla britská značka na trh viacero reklamných predmetov vrátane limitovanej edície luxusných hodiniek Breitling, ktorých ceny sa pohybujú od 8000 do 22.500 libier (9260 – 28.940 eur).

Nedávny 89. ročník medzinárodného autosalónu v Ženeve jasne deklaroval, že prestížne automobilky už dnes nemyslia len na „štyri kolesá“. Jednoducho kooperujú na výrobe a dizajne rôznych exkluzívnych predmetov, či produktov so spoločnosťami, ktoré sú zasa svetovou špičkou v iných odvetviach.

Bentley okrem novej vlajkovej lode, ktorou je Continental GT Number 9 Edition, v hale Palexpo predstavila aj chronografy Breitling z 18-karátového ružového zlata. Výstavnú plochu značky Maserati zase skrášľovali hodinky Bulgari, Lamborghini bolo platformou pre nový extravagantný model Roger Dubuis.V prípade značky Aston Martin udávali tón hodinky TAG Heuer.

Vráťme sa však k hodinkám oslavujúcej legendy Bentley. Po vlaňajšej edícii s dymovým zeleným číselníkom a názvom British Racing Green sa objavila na scéne nová edícia hodiniek Breitling pozostávajúca z 1000 exemplárov (800 oceľových a 200 z „pink“ zlata). Zástupcovia Bentley nemali núdzu o záujemcov priamo v Ženeve.

Po technickej stránke sú nové hodinky prakticky totožné so svojim predchodcom a stoja na základe 42 mm modelu Premier B01 Chronograph. Okrem toho disponujú možnosťou využitia koženého remienka aj oceľového ťahu v prípade oceľového variantu.

Na prvý pohľad strhávajú pozornosť takzvaným „panda“ vzhľadom číselníka, ktorý využíva kontrast medzi číselníkom a čítačmi, čím značka prezrádza prítomnosť “in-house“ vyrábaného mechanického strojčeka s COSC certifikáciou presnosti. Hlavným rozpoznávacím symbolom novej edície sú teda práve tieto číselníky.

Prezident spoločnosti Breitling Georges Kern siahol pri konštrukcii nových hodiniek zámerne po nevšednom materiáli, akým je drevo. Ale nie hocijaké. Jedná sa o „elm burl“, teda rovnaké drevo, z ktorého bola pôvodne vyrobená sedačka pretekárskeho Bentley „Blower“ z roku 1929 s preplňovaným štyri a pol litrovým agregátom.

Jeho fragmenty sa teraz nachádzajú aj v čerstvej edícii Continental GT Number 9 Edition. Elegantný chronograf, celým menom označený ako Breitling Premier Bentley Centenary Limited Edition, tak skvele nadväzuje na výročnú atmosféru. Napokon s automobilkou, ktorej meno nechýba ani na špeciálnom pláte v ľavej bočnici puzdier nových hodiniek, si skvele rozumejú.

Ich vzájomná kooperácia započala už na prelome rokov 2002 a 2003, teda v dobe uvedenia prvého Continental GT. Jedná sa teda o zatiaľ najdlhšiu spoluprácu medzi automobilkou a hodinárskou značkou. Automobilka Bentley dala pri príležitosti 100. výročia do predaja aj ďalšie reklamné predmety, ktoré sa odvolávajú na jubilejné oslavy.


-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov