Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Siemens má novú nabíjaciu stanicu

 

Spoločnosť Siemens rozširuje portfólio nabíjacích staníc pre elektromobily o nabíjací stĺpik na striedavý prúd Sicharge CC AC22 s výkonom až 2x 22 kW. Nabíjacia jednotka, ktorá sa vyznačuje kompaktným dizajnom, je vybavená LED indikátormi a RFID čítačkou.

Nabíjací stĺpik má kompaktné rozmery a disponuje dvoma výstupmi 22 kW, ktoré sú určené pre konektor Type 2. Jasné LED diódy, ktorými je stĺpik zakončený, prehľadne indikujú vyťaženosť nabíjacej stanice.

Akonáhle je proces dobíjania elektromobilu ukončený, Sicharge preruší tok elektrickej energie a signalizáciou cez LED diódu oznámi možnosť dobíjať ďalšie vozidlo. Protokol OCPP umožňuje vzdialený update, cez GPRS, UMTS alebo LTE je možné nabíjačku pripojiť na akýkoľvek „back-end“ systém.

Užívateľsky prívetivé rozhranie nabíjacieho stĺpiku podtrhuje prehľadný sedempalcový LED displej, ktorý dopĺňa RFID čítačka slúžiaca k identifikácii užívateľa. Prístup je možný tiež cez QR kód alebo voliteľnú čítačku platobných karet. Umiestnenie nabíjacích zásuviek zaisťuje menšie zakrútenie káblov a použiteľnosť aj pre hendikepované osoby.

„Nabíjací stĺpik Sicharge sleduje trend, pri ktorom sú verejné priestranstvá vybavené nabíjacími stanicami na striedavý prúd. Sú to väčšinou parkoviská alebo miesta, pre ktoré je vhodné pomalé nabíjanie. Významne poslúži k rozvoju elektromobility, aj keď chrbtová infraštruktúra bude rýchlonabíjacia,“ uvádza sa v správe spoločnosti Siemens.

Okrem nabíjacieho stĺpiku Sicharge CC AC22 ponúka Siemens tiež nástenné nabíjacie stanice VersiCharge. Segment nabíjacích staníc na jednosmerný prúd reprezentujú rýchlonabíjacie stanice CPC 50 kW a CPC 150 kW, ktoré sú schopné zvýšiť dojazdovú vzdialenosť o 100 km za 10 minút.

Firma tiež poskytuje komplexnú platformu E-Car Operation Center zameranú na správu nabíjacej infraštruktúry a poskytovanie predspracovaných dát nadväzujúcim systémom, ktoré s nimi ďalej pracujú (vyúčtovanie, telematika a pod.).

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov