Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota a Suzuki budú spolupracovať

Toyota a Suzuki majú v úmysle spojiť silné stránky Toyoty v oblasti technológií elektrifikácie so silnými stránkami Suzuki na poli kompaktných vozidiel.

Toto spojenie dáva zmysel, každá z automobiliek patrí v oblasti, v ktorej pôsobí, k absolútne špičke. Očakávať, že automobilky rozšíria primárny rozsah spolupráce aj do iných oblastí. Zásadnou výzvou blízke budúcnosti je samozrejme elektrifikácia vozidiel, technológie autonómneho riadenia a tiež služby spojené s osobnou dopravou. Spolupráca má celosvetový rozmer. V Európe môžeme očakávať, že Suzuki do svojich  pripravovaných modelov implementuje osvedčené hybridné systémy Toyota a Toyota prevezme novovyvinuté motory Suzuki pre kompaktné vozidlá. Uvedené motory budú vznikať za podpory spoločností Denso a Toyota; ich výrobu zabezpečí  závod Toyota Motor Manufacturing Poland. opačným smerom poputujú výborné maloobjemové benzínové agregáty. Toyota a Suzuki ostávajú konkurentmi, ale spoločne chcú prispieť k udržateľnej mobilnej spoločnosti.

K spolupráci sa vyjadrili predstavitelia obidvoch spoločností:

„Čo sa týka elektrifikácie vozidiel, pri ktorej možno očakávať ďalšie posilňovanie, úloha hybridných technológií sa na mnohých trhoch vníma ako kľúčová. Ak majú elektrifikované vozidlá prispieť k zlepšeniu životného prostredia na Zemi, sú nevyhnuté ich masové prijatie. Prostredníctvom našej novej dohody očakávame širšie využitie hybridných technológií, nielen v Indii a Európe, ale po celom svete. Zároveň veríme, že rozšírenie našej obchodnej partnerskej spolupráce so Suzuki nám pomôže získať konkurenčnú výhodu, ktorú budeme potrebovať, aby sme sa presadili v tomto období hlbokej transformácie, ku ktorej dochádza raz za storočie. Máme v úmysle posilniť konkurencieschopnosť oboch našich spoločností prostredníctvom našich silných stránok a učením sa jeden od druhého,“ hovorí Akio Tojoda, prezident automobilky Toyota.

„Minulý rok v máji, keď sme oznámili rozsah našej spolupráce, som spomenul, že sa budeme usilovať o celosvetový úspech. Medzitým nastal v našej partnerskej spolupráci ďalší posun, a tak dnes môžem s potešením oznámiť stav našej partnerskej spolupráce v celosvetovom meradle, vrátane Európy a Afriky. Okrem toho oceňujeme milú ponuku zo strany Toyoty, ktorá nám umožní využívať ich hybridnú technológiu. Budeme aj naďalej postupovať s maximálnym nasadením,“ hovorí Osamu Suzuki, predseda predstavenstva automobilky Suzuki.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov