Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Musk má na muške elektrický pick-up

Neúnavný vizionár Elon Musk zareagoval na zámorský rozmach elektrických pick-upov. Na sociálnej sieti ukázal prvú tajomnú grafiku znázorňujúcu časť chystaného vozidla Tesla pick-up, avšak nie je zrejmé, či ide o prednú alebo zadnú partiu auta.

Podľa zakladateľa automobilky Tesla ide o kybernetický punk na štyroch kolesách s futuristickým dizajnom. Práve pick-up s nadštandardnými rozmermi by mal byť po elektromobile Tesla Model Y ďalším trhákom americkej značky, ktorá predala vlani najviac automobilov do zásuvky na svete.

Počas oficiálneho debutu Tesla Model Y nechala automobilka na projekčnej obrazovke preblikávať prvú oficiálnu ukážku pripravovaného picku-upu. Nikto z prítomných si však tohoto detailu nevšimol, pretože sa tak stalo až na úplný záver show, keď sa všetci sústredili na Model Y. Z toho dôvodu sa návrh objavil počas víkendu na Twitteri Elona Muska.

Musk prezradil, že nový projekt vzbudil najväčší záujem zo všetkých súčasných programov automobilky a zároveň vyjadril obavy nad tým, že pre mnoho ľudí bude elektrický pick-up až príliš futuristický. A niet sa čomu čudovať, pretože na grafike vidíme niečo, čo by sa štandardným vozidlom  dalo nazývať len ťažko.

Internet, kontá blogerov a webové portály sa okamžite zaplnili návrhmi vychádzajúcimi zo zverejnených tvarov, ktoré sa snažia vystihnúť zámery značky Tesla. Väčšina zo zverejnených návrhov pracuje predovšetkým s umiestnením dominantnej linky LED svetlometov.

Treba však povedať, že v tomto momente asi len Musk vie, ako novinka bude presne vyzerať. Oficiálne známe totiž nie sú zatiaľ ani žiadne technické špecifikácie a na svete je len odhadovaný dojazd na jedno nabitie, ktorý by sa mal pohybovať v intervale od 650 do 800 km.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov