Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kia ladí crossover z modelu Ceed

Kia pripravuje štvrtú verziu svojho populárneho modelu Ceed. Ako prvú ochutnávku nového crossoveru nám ukazuje prvú skicu.

Modelový rad Ceed je pre automobilku veľmi dôležitý.  K dvom klasickým verziám karosérie preto pred nedávnom pridala štýlové športové kombi ProCeed. Už pred časom však automobilka avizovala, že do rodiny pribudne ešte jedna verzia. A keďže sú nielen u nás veľmi populárne autá s vyšším podvozkom, príchod tejto verzie asi nikoho neprekvapí. Prvá skica naznačuje, že nepôjde iba o mierne zvýšený a oplastovaný klasický päťdverový hatchback.  Ak sa emotívne linky prenesú zo štúdie do reálneho auta, o záujemcov sa novinka báť nemusí. Meno ako aj reálne fotografie nového crossovera Ceed budú predstavené v priebehu roka 2019.

Gregory Guillaume, viceprezident pre dizajn Kia Motors Europe, vysvetľuje: „Je tu iný štýl, iný typ vozidla, ktorý veľmi silne cítime, že si zaslúži byť novým členom rodiny Ceed. Jeho úlohou bude, aby sa rodina Ceed stala silnejšou a ešte zaujímavejšou pre európskych spotrebiteľov. Dizajn bude odlišný ako majú aktuálne modely rodiny Ceed. Bude to ďalšie veľké prekvapenie, na ktoré sa môžete tešiť. “

 

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov