Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Richard Šikyňa bude medzi elitou

Už tento víkend sa uskutoční úvodné podujatie 19 dielneho seriálu majstrovstiev sveta „2019 FIM MXGP Motocross World Championship“. A na štarte bude mať ďaka Richardovi zastúpenie aj Slovensko.

Najväčšie hviezdy sveta budú bojovať nielen na najnáročnejších tratiach po celej Európe, ale aj v Indonézii, Číne, Hong Kongu, Južnej Amerike, Rusku a Turecku. Hneď prvé podujatie seriálu bude odštartované na opačnej strane zemegule, v Argentíne, na trati v Neuquene. Richard Šikyňa (MX Slovakia) je jediný slovenský jazdec, ktorý získal oficiálnu nomináciu na celý seriál majstrovstiev sveta a to už po druhý krát za sebou. Po úspešnej spolupráci projektu MX Slovakia s českým tímom Jiřího Jankovského sa Richard Šikyňa na svojom motocykli KTM 250 SXF aj v tejto sezóne predstaví v drese JD GUNNEX KTM Racing Team. Po minuloročnom krste ohňom v kolotoči majstrovstiev sveta, ktorý ale neabsolvoval celý, bude môcť mladý, len 21 ročný rodák z Oravy predviesť na všetkých devätnástich podujatiach MXGP čo v ňom skutočne je. DRŽME MU PALCE!!!

Richard Šikyňa (#102)

„Veľmi sa teším na túto súťažnú sezónu, ktorá pre mňa začína tento víkend pretekmi majstrovstiev sveta v Argentíne. Už aby som tam bol a stál na rampe. Mám za sebou nejaké prípravné preteky a na motorke sa cítim stále lepšie a lepšie. Všetci v tíme sme sa snažili pripraviť na sezónu čo najlepšie. Posledné 2 mesiace sme strávili v Španielsku, kde sme otestovali tiež nové motorky a aj pérovanie. Osobne si nekladiem konkrétne ciele. Dôležité bude zostať zdravý počas celej sezóny, vyhnúť sa zbytočným pádom a zraneniam. V zimnej príprave som urobil maximum a dal do toho všetko, aby som bol čo najlepšie pripravený. Verím, že počas roka prídu aj výsledky, z ktorých sa budeme môcť všetci tešiť.“

Peter Lacena, foto: Patrik Procházka © MX Slovakia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov