Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Outlander PHEV ovládol Európu

Mitsubishi Outlander PHEV je už štvrtý rok po sebe najpredávanejším plug-in hybridom v Európe. Postupne sa dokonca prepracoval na pozíciu najpredávanejšieho modelu značky.

Predaje aktuálnej generácie Outlandera PHEV sa v Európe za posledných 6 mesiacov medziročne zdvojnásobili na mesačný priemer presahujúci 3 000 predaných vozidiel. Súčasne k značke pritiahol bonitnejších zákazníkov, čo bolo možné pozorovať aj v ďalších regiónoch sveta. Outlander PHEV v sebe spája hospodárnosť vyplývajúcu z využitia špičkových technológií, univerzálnu všestrannosť, typickú japonskú kvalitu a ekologické parametre, to všetko v čoraz obľúbenejšom SUV formáte. Aj preto sa stretol s pozitívnym prijatím zo strany európskych zákazníkov (popri daňových stimuloch z predchádzajúcich období), čo sa odrazilo v novom vývoji a tomu zodpovedajúcom náraste predajov, napr. na nemeckom či francúzskom trhu. Za obdobie od októbra 2013 do januára 2019 bolo v Európe predaných celkom 126 617 vozidiel Outlander PHEV.

Bernard Loire, prezident a generálny riaditeľ Mitsubishi Motors Europe okomentoval tieto vynikajúce výsledky: “Pre celý rad európskych zákazníkov dnes Outlander PHEV s emisiami 46 g/km predstavuje vozidlo určené na všetky účely, ktoré s prehľadom zvládne mestské centrá s povolením vjazdu výlučne pre bezemisné vozidlá, rovnako tak ako aj dlhé rodinné trasy či zdolávanie horských serpentín vďaka pohonnému ústrojenstvu Twin Motor 4WD.”

Nové Mitsubishi Outlander PHEV práve parkuje v našej redakčnej garáži. Už čoskoro vám preto budeme vedieť sprostredkovať skúsenosti spoza jeho volantu. Prezradíme, že prvé dojmy prekonali naše očakávania.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov