Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Formula E: V Marakéši triumf d´Ambrosia

V nesmierne dramatickom finiši na pretekoch Formuly E v Marakéši prišiel tím BMW o ďalšie víťazstvo. Jeho jazdci sa vzájomne kolidovali len osem minút pred koncom tretích pretekov v sezóne 2018/2019. Prvenstvo si tak zaknihovali Jérôme d´Ambrosio a stajňa Mahindra Racing.

Nepísané pravidlo číslo jedna v motoršporte znie – nekoliduj s tímovým kolegom. BMW bolo v Marákeši blízko zisku druhého titulu v aktuálnej sezóne, potom ale došlo na najhoršie.

Vzájomný kontakt necelých 480 sekúnd pred koncom africkej ePrix tak vyradil z hry do tej doby vedúceho Antonia Felixa de Costu z Portugalska. Jeho tímový kolega Alexander Sims obsadil nakoniec štvrtú priečku.

Aj v dôsledku výjazdu Safety caru si napokon pre prvenstvo došiel Belgičan d’Ambrosio, pričom na stupňoch pre najlepších ho doplnili piloti tímu Envision Virgin Racing – Robin Frijns z Holandska a Sam Bird z Veľkej Británie.

Práve ním patrili úvodné metre a minúty pretekov v Maroku. Bezprostredne po štarte a kontakte v prvej zákrute medzi obhajcom titulu Jeanom-Éricom Vergnom z Francúzska a ostrovanom Birdom nastal chaos. Z toho najviac vyťažil Frijns, ktorý sa dostal za svojho kolegu.

Vergne sa naopak prepadol na úplný koniec štartovného pola. Znovu ale dokázal, ako na tom výkonnostne tím DS Techeetah Formula E v tomto ročníku je, keď sa dokázal vrátiť do prvej päťky v cieli. Tesne za ním skončil kolega André Lotterer z Nemecka.

Prejazd prvou zákrutou poznamenala aj ďalších jazdcov. Konkrétne Pascal Wehrlein z Mahandra Racing na to doplatil najviac. Náraz zozadu od Audi, za volantom ktorého bol Brazílčan Lucas di Grassi, bol natoľko vážny, že nemecký jazdec bol krátko na to nútený odstúpiť.

Výsledky 3. pretekov seriálu Formula E v sezóne 2018/2019

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov