Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ivan Jakeš tankoval na OMV

Ivan Jakeš, ambasádor OMV, včera tankoval na novootvorenej OMV na Einsteinovej ulici v Bratislave. My sme boli pri tom, a tak sme túto príležitosť využili na krátky rozhovor.

Motocyklový pretekár Ivan Jakeš sa pokúsi na slávnej Rally Dakar opäť presvedčiť šťastie, aby sa naňho usmialo. Pred šiestimi rokmi skončil na celkovom výbornom štvrtom mieste.

Nový ročník Dakaru je na spadnutie. Plánuješ sa ho zúčastniť?

Áno, Dakar je súčasťou môjho kalendára. Tak ako každý rok, mám samozrejme najvyššie ciele. Chcem vyhrať, nie sa iba zúčastniť.

Pred Dakarom si ladil formu na Rally Heart of Morocco. Ako to dopadlo?

V súťaži som v kategórii motocyklov dosiahol výborné druhé miesto. Výsledok v Maroku napovedá, že by som mohol uspieť aj na Dakare, kde sa strieda množstvo terénov a ten najlepší musí byť rýchly na každom z nich, či už na kameňoch, prašných cestách, ťavých trávach alebo dunách.

Ako si bol spokojný s novou motorkou?

Motorka fungovala veľmi dobre. Verím, že sa mi v nadchádzajúcom ročníku budú vyhýbať katastrofy. V roku 2017 ma počas pretekov zasiahol blesk, následne som si zlomil ruku. Tento šport je veľa o šťastí, rešpekte a skúsenostiach. Ak sa všetko skĺbi dokopy a vyjde, tak sa dá urobiť dobrý výsledok.

Počas svojej kariéry si zvyknutý využívať iba to najlepšie vybavenie, čoho držíš sa aj v každodennom živote. Do svojho súkromného vozidla tankuješ palivá MaxxMotion Performance Fuels. Odporúčaš ich?

Určite áno, palivá MaxxMotion Performance Fuels zabezpečujú vyššiu efektivitu, optimálnu funkcionalitu a vyšší výkon motora. Navyše, MaxxMotion 100 plus spĺňa tie najvyššie parametre kvality a je plne v súlade s požiadavkami kategórie 5 Worldwide Fuel Charter. Okrem toho palivá výrazne vplývajú aj na udržanie funkčnosti a efektivity moderných motorov. Inovatívne aditíva pomáhajú predchádzať korózii na palivovom systéme a motore a tým predlžujú jeho životnosť a efektivitu.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov