Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lexus pečie konkurenta pre Lamborghini Urus

Na tohtoročnom autosalóne Detroit Auto Show predstavil Lexus koncept futuristického crossoveru LF-1. Informácie z Japonska naznačujú, že jeho sériová podoba by mohla mať premiéru už v roku 2020.

Podľa informácií zverejnených v Japonsku možno predpokladať, že novinka bude mať pod prednou kapotou agregáty známe z limuzíny  Lexus LS. Ak by sa tieto odhady potvrdili, dostal by nový luxusne ladený crossover preplňovaný benzínový šesťvalec 3.5 V6 VVT-i (307 kW/417 k) a hybridnú sústavu postavenú na na motore V6 s maximálnym výkonom 316 kW (430 k).  Predstavitelia automobilky sa však nechali počiť, že v prípade tohto auta sú otvorení aj použítiu iných alternatív pohonu vratane zabudovania palivových článkov

Bude verzia F?

Samozrejme, ani tu sa plány automobilky nekončia. Športové verzie, ktoré tradične označuje písmeom F, sú u kilentov veľmi populárne. V prépade luxusného crossoveru tak môže maximálny výkon pohonnej sústavy dosiahnuť hodnotu až 439 kW (670 k), čo je o 20 koníkov viac než ponúka Lamborghini Urus.

Bude sa volať LQ?

Poslednou neznámov v súvislosti s týmto krásavcom je jeho meno. Auto s neopakovateľným vzhľadom a charaktristickou siluetou pripomínajúcou  gran turismo má byť tvorcom novej triedy vlajkových  luxusných crossoverov. Vozidlo, ktoré meria vyše 5 metrov, by mohlo dostať meno LQ. Presne túto kombináciu písmen si totiž automobilka začiatkom mája tohjto roku automobilka zaregistrovala na americkom patentovom úrade. Písmeno L označuje v abecede Lexusu vlajkové lode, zatiaľ čo Q – podľa portálu Lexus Enthusiast – môže odkazovať na slovo Quintessence, čiže podstata.

Text: Peter Lacena , foto: Lexus

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov