Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz predstavil novú generáciu triedy B

Nová generácia triedy B pokračuje v štandarde svojho kompaktného súrodenca. Okrem najmodernejších materiálov a technológií prináša viac luxusu, viac bezpečnosti a samozrejme aj viac priestoru a pohodlia pre cestujúcich.

Nová generácia triedy B získala na atraktívnosti. Dominantným prvkom športovo ladenej prednej masky sú špičkové MULTIBEAM LED reflektory. Hoci auto pri bočnom pohľade pôsobí citeľne štíhlejšie a atletickejšie, športový dizajn neubral nič na pohodlí pre cestujúcich. Práve priestrannosť kabíny na malom pôdoryse bola totiž tým, čo doterajší klienti na aute oceňovali. Aby bola priestrannosť aj naďalej na výbornej úrovni, dostala novinka predĺžený rázvor (2 729 mm). Zadní cestujúci teda budú mať na nohy ešte viac miesta.

Útulná kvalita

Za volantom novej triedy B sa budete cítiť komfortne a moderne, koncepcia prístrojovej dosky vychádza z modelu A. K dispozícii je teda obrovský konfigurovateľný displej, ktorý nahrádza displej multimediálneho systému aj klasické kruhové prístroje. Vodič sedí v porovnaní s modelom A podstatne vyššie (+ 90 mm), vďaka čomu bude mať výborný výhľad.  Vozidlo dostalo všetky moderné prvky z pohľadu komfortu, bezpečnosti, nechýba prepracovaný multimediálny systém MBUX, ktoré už poznáme z kompaktnej triedy A. Výrazným prvkom v oblasti variability interiéru je delenie zadného sedadla v pomere 40:20:40, pričom zadné sedadlá bude možné posúvať v rozsahu 140 mm. Zadné skupinové svetlá sú delené a tak šírku nakladacieho otvoru nijako neobmedzujú. Nakladacia hrana batožinového priestoru je tiež výrazne nižšie, a tak bude manipulácia s batožinou veľmi pohodlná. K pohodliu pri manipulácii s nákupmi samozrejme patrí aj komfortné otváranie batožinového priestoru. Nový Mercedes-Benz triedy B preto dostal elektrické ovládanie piatych dverí, vrátanie možnosti bezdotykového ovládania. Objem batožinového priestoru je v závislosti na polohe zadných sedadiel 455 až 755 dm³, pri úplnom sklopení zadných sedadiel prepravná kapacita narastie na 1 540 dm³.

Pod kapotu

Na pohon nového Mercedes-Benz triedy B bude na výber bohatá paleta agregátov. Kto plánuje auto s benzínovým motorom, bude vyberať z modelov B 180 (100 kW/136 k, 200 Nm) a B 200 (120 kW/163 k, 250 Nm). Obidva motory automobilka sériové dodáva so sedemstupňovým automatom 7G-DCT. Pre klientov preferujúcich naftu sú pripravené motory B 180 d (85 kW/116 k, 260 Nm), B 200 d (110 kW/150 k, 320 Nm) a B 220 d (140 kW/190 k, 400 Nm). Základný dieselový motor automobilka dodáva so sedemstupňovým automatom. Dva výkonnejšie agregáty dostali automatickú prevodovku, ktoré majú o jeden stupeň navyše (8G-DCT).

Podvozok

Základné motorizácie dostanú klasickú zadnú nápravu s vlečenými ramenami, pre výkonnejšie je pripravené viacprvkové zavesenie. Podobne ako v prípade staršieho súrodenca, bude aj pre Mercedes-Benz triedy B k dispozícii adaptívny podvozok a volič jazdných režimov Dynamic Select.

Toľko zatiaľ o novej generácii rodinne orientovanej novinky z dielne Mercedes-Benz. Už dnes sa tešíme na to, kedy sa budeme môcť posadiť za jeho volant. Novú Triedu B možno objednávať koncom roku 2018 a dodávať sa začne od februára 2019.

 

Text: Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov