Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Príde Lexus LC o strechu?

Lexus LC s otvorenou strechou by sa malo na trhu objaviť do dvoch rokov. Informáciu priniesol britský časopis Auto Express, ktorý sa odvoláva na zdroj vo vnútri spoločnosti.

V súčasnosti Lexus neponúka žiadny kabriolet,  aj keď v minulosti japonský výrobca predával verzie dvoch modelov vybavené tvrdou skladacou strechou – sedan IS 250C z roku 2009 a SC 430 z roku 2001. Oba modely sú dnes vysoko oceňované a žiadané na trhu s jazdenými autami. V roku  2014 Lexus predstavil na autosalóne v  Los Angeles koncepčný  kabriolet LF-C2, ktorý však nemal pokračovanie vo forme sériovo vyrábaného modelu.

Zákazníci by ho uvítali

Prezident spoločnosti Lexus International Yoshihiro Sawa sa pre motoristický časopis vyjadril: „Dúfam, že kabriolet sa objaví v blízkej budúcnosti. Vieme, že záujem na trhu s luxusnými automobilmi o takéto vozidlo je. Ako vo všetkých prípadoch, aj tentoraz skúmame možnosti a po technickej stránke to možné je. Vytvorenie nových, unikátnych automobilov je kľúčovým momentom transformácie značky Lexus, ktorá sa kedysi spájala výlučne so sedanmi.O výrobe vlajkového kupé Lexus LC  s otváracou strechou ,,už bolo rozhodnuté” a nové auto by sa malo objaviť v priebehu 18 mesiacov, až dvoch rokov.

Lexus (PL), foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov