Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda NSX bude ešte lepšia

Prelomový hybridný športiak Honda NSX dostane v modelovom roku 2019 celý rad vylepšení. Škoda, že tento krásavec nezdobí predajne automobilky u nás.

Honda pre NSX 2019 pripravila celý rad zlepšení, vďaka ktorým bude jazda v bežnej premávke ešte príjemnejšia a súčasne jazda na okruhu bude ešte vzrušujúcejšia. Cieľom zlepšení bolo zdokonaliť aerodynamické vlastnosti automobilu a zároveň udržať jeho výnimočnú využiteľnosť v bežnej premávke. Honda vybavila NSX 2019 väčšími prednými a zadnými stabilizátormi, ktoré zvyšujú tuhosť o 26 percent vpredu a o 19 percent vzadu. Aj zadné náboje a puzdrá zadných ovládacích ramien zbiehavosti sú tuhšie, čím sa ešte viac posilňuje odozva prostredníctvom podvozku.

Okrem modernizácie techniky dostane Honda NSX 2019 aj prekalibrovaný softvér riadiaci hnaciu jednotku Sport Hybrid SH-AWD®, elektrický posilňovač riadenia, systém asistenta stability vozidla a aktívne magnetoreologické tlmiče.

V kombinácii s úpravami techniky a softvéru bude automobil NSX 2019 štandardne vybavený vysokovýkonnými pneumatikami Continental SportContactTM 6. Sú vyvinuté špeciálne pre NSX a poskytujú zlepšenú dynamickú odozvu a spätnú väzbu pri brzdení, ostrom zatáčaní a akcelerácii na suchej a mokrej vozovke.

Súčasťou modernizácie hnacieho ústrojenstva modelu 2019 sú aj vylepšené vstrekovače, zdokonalená tepelná odozva turbodúchadla a nový filter pevných častíc kvôli tomu, aby NSX splnila emisné normy Euro 6d-TEMP a zároveň si uchovala vysokú úroveň výkonu.

Revíziami prešla aj úprava exteriéru NSX 2019. Automobil bude k dispozícii s novým perleťovým lakom Thermal Orange s možnosťou výberu oranžových strmeňov pre voliteľné uhlíkovo-keramické brzdové kotúče. Chrómová úprava okolia prednej hornej mriežky je teraz farebne prispôsobená karosérii a sieťky v predných a zadných nárazníkoch dostanú lesklú čiernu povrchovú úpravu.

Začiatok výroby modelu Honda NSX pre rok 2019 je naplánovaný na august 2018, pričom prvé vozidlá budú zákazníkom dodané koncom roka. Objednávky na vybraných dealerstvách v Európe už začali. Honda NSX sa dá objednať vo vybraných dealerstvách v Nemecku, Švajčiarsku, Taliansku, Veľkej Británii, Francúzsku a Monaku. Buď napriamo alebo prostredníctvom svojho lokálneho dealera.

Honda (PL), foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov