Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota po cestách Afriky

Toyota koncom augusta začne v Afrike piatu etapu projektu „Prejazd piatimi kontinentmi“. Tím už prešiel Austráliu (2014), Ameriku (2015 a 2016) a Európu (2017).

Cieľom projektu je spoznávať nielen iné kultúry, ale aj rôzne typy podnebia a náročné podmienky, ktorým sú autá vystavované. Tím už prešiel Austráliu, Ameriku a Európu. Tento rok na výpravu čaká približne 15 000 kilometrov.

AkioToyoda (prezident spoločnosti Toyota Motor Corporation) o projekte povedal: Náš projekt „Prejazd piatimi kontinentmi“ vyšiel z myšlienky, že ak chceme vyrábať stále lepšie automobily, musíme lepšie pochopiť cesty na celom svete. Od začiatku projektu v roku 2014 sa ho zúčastnilo už 480 zamestnancov, ktorí absolvovali 350 dní jazdy na trase cez 89 tis. kilometrov naprieč tromi kontinentmi: Austráliou, americkým kontinentom (Severnou a Južnou Amerikou) a Európou.

 

Tento rok budeme čeliť výzve afrických ciest. Počas jazdy Afrikou som v minulosti nadobudol pocit, že automobily tu nie sú len dopravným prostriedkom, ale skôr ide o nevyhnutnosť, ktorá ľuďom pomáha plniť každodenné úlohy a tiež chrániť ich životy.

Toyota (PL), foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov