Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Combo: Príjemné s užitočným (a pekným)

Opel Combo 5. generácie predstavil Opel slovenským novinárom i verejnosti na príjemnom posedení na brehu Dunaja v Bratislave.

Opel Combo

Jazdiť sme síce ešte nemohli, no prezrieť si ho dokonale a všetko dôležité sa o ňom dozvedieť nebol problém. Najnovšia generácia Opel Combo s prívlastkom Life, teda „osobná“ verzia príde na náš trh v priebehu augusta tohto roka. Na prvý pohľad púta pre Opel typickými tvarmi, ktoré si určite zaslúžia prívlastky ako pekné, moderné, praktické a nie gýčové. Nie je náhodou, že ako prvá prichádza práve táto verzia: nové Combo vyvíjali najprv ako osobné auto a úžitkové verzie sa odvíjajú z tohto základu. Je to zrejmé aj v interiéri, ktorý je vynikajúco prístupný veľkými dverami (zadné bočné posuvné). Všetko je prehľadné. Mnoho z veľkých odkladacích priestorov je dokonca uzatvárateľných a v najvyšších verziách sú aj pod strechou. Dostatok miesta na všetkých sedadlách je samozrejmosťou. Tri sedadlá v druhom rade dokážu „zmiznúť“ v podlahe a v prípade sedem miestnej verzie sa dve zadné budú dať vybrať. K dispozícii budú dva rázvory (2,79 a 2,98 m) a teda i dve dĺžky (4,40 a 4,75 m) a dva základné objemy batožinového priestoru (598 l a 850 l). Prvými motormi budú dieselový 1,5 l s výkonmi 55 kW / 75 k, 74 kW / 100 k  a 96 kW / 130 k a benzínový 1,2 l 81 kW / 110 k a 96 kW /130 k. Okrem manuálnych 5- a 6- stupňových prevodoviek poteší 8- stupňový automat. Chýbať nebudú všetky rozumné asistenčné systémy, ani vyspelá konektivita bezdrôtové nabíjanie mobilných telefónov a IntelliGrip, umožňujúci nastavenie záberu kolies rôznym podmienkam adhézie.

Opel Combo Life prichádza do slušne rastúceho segmentu B-Van, ktorý za ostatné tri roky vzrástol o 23%. Opel v ňom nepatril k premiantom. Nové Combo Life a tiež menej luxusné verzie by to mali a mohli zmeniť. A ešte čerešnička na záver: časom pribudne aj solídna „štvorkolka“ s medzinápravovou spojkou. Už sa na ňu tešíme…

Text: Dalibor Klíma  foto: autor, archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov