Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Všetky vozidlá DS budú od roku 2025 na elektrinu

DS, prémiová značka patriaca do skupiny PSA aktuálne ohlásila, že od roku 2025 už nebude ponúkať autá bez aspoň čiastočne elektrického pohonu.

Elektrifikácia značky DS začne modelom DS7 Crossback E-Tense 4×4. Plug-in hybrid bude vedieť prejsť 48 km na elektrinu podľa WLTP a bude predstavený na jeseň roku 2019. Auto ponúkne pohon všetkých štyroch kolies.

Štúdia DS E-Tense je lakovaná v dráždivej zelenej farbe Ametrin má typické proporcie kupé s dĺžkou 4,72, šírkou 2,08 a výškou len necelých 1,3 metra. Karoséria je vyrobená z kompozitných materiálov, pričom nosnú štruktúru predstavuje karbónový monokok.Vzadu absentuje okno. Výhľad dozadu zabezpečujú kamery a displeje. Aj klasické prístroje nahradili displeje. A to hneď dva – jeden s 12– a druhý s 10-palcovou uhlopriečkou.

Štúdiu poháňa dvojica elektromotorov s výkonom 300 kW a krútiacim momentom 560 Nm, každý na jednej z náprav. Zásoba elektrickej energie je ukrytá v li-ion akumulátoroch umiestnených v podlahe. A hoci E-Tense má hmotnosť až 1,8 tony, na stovku šprintuje za 4,5 sekundy a na elektromobil dosiahne veľmi slušných 250 km/h. Normovaný dojazd je 310 km a v meste vďaka rekuperácii až 360 kilometrov.

DS (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov