Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Úspešný príbeh modelu Škoda Fabia R5 pokračuje

Nedávno bolo dodané zákazníkovi vozidlo s výrobným číslom 200. Na seminári Škoda Motorsport v Mladej Boleslavi Marcis Kenavs, manažér tímu Škoda Sports Racing Technologies (SRT) z Lotyška prevzal kľúče od vozidla Škoda Fabia R5.

Po homologizácii 1. apríla 2015 začala Škoda Fabia R5 svoje unikátne ťaženie za úspechmi po celom svete. Ale české rally auto nie je len komerčným úspechom, Škoda Fabia R5 je aj vo svojej kategórii na špici. V roku 2017 boli jazdci na tomto vozidle takmer bezkonkurenční na majstrovstvách rally FIA WRC 2, ako aj na regionálnych a národných majstrovstvách. Počas piatich mesiacov sezóny 2018 získali tímy ŠKODA už štyri z piatich titulov WRC 2 a vedú majstrovstvá.

Doteraz bolo dodaných 200 kusov automobilov Škoda Fabia R5 až 89 zákazníkom v 30 krajinách. Dosiahli 414 víťazstiev a zúčastnili sa pretekov a súťaží v 57 krajinách. Vozidlo z Mladej Boleslavi je skutočným veľvyslancom značky po celom svete. Úspech českého auta je dokonca globálny. V mistrovstve FIA ​​Ázia a Tichomoria, ako aj v Južnej Amerike (Paraguaj), Blízkeho východu (Libanon) a Afriky (Maurícius) sú v súčasnosti posádky na škodovkách na špičkových pozíciách svojich národných majstrovstiev.

Na udržanie celosvetového úspechu modelu Škoda Fabia R5, ŠKODA Motorsport neustále zvyšuje konkurencieschopnosť svojho vozidla. Šéf motorsportu Škoda Michal Hrabánek zdôrazňuje: “V minulosti sa naša práca na vozidle Škoda Fabia R5 zamerala na spoľahlivosť. V dôsledku toho počas sezóny 2017 WRC neskončil žiadny z automobilov v dôsledku technických problémov. Vďaka prítomnosti nášho tímu na FIA World Rally Championship sme získali skúsenosti s ďalším vývojom automobilu, čím sme sa s modelom Škoda Fabia R5 stali najlepším vo svojej kategórii. Sme dobre pripravení. Napríklad teraz ponúkame modernizáciu motora so zlepšeným krútiacim momentom, výkonom a ovládaním modelu Škoda Fabia R5.”

Skoda Media Services (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov