Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Chrysler 300 – dravec aj luxusný spoločník

Nový Chrysler 300 na európskych cestách často neuvidíte.

Kvôli neúspešnej predajne politike ho pred necelými štyrmi rokmi stiahli z európskeho trhu. Dnes by „upgredovaný“ a energický Chrysler  300 zrejme nemal na našich cestách priamu konkurenciu.  


Veľké sedany rady 300, ale tiež kupé či kabriolety boli v zámorí v päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch minulého storočia pilierom predajných úspechov amerického koncernu Chrysler. Aktuálny modelový rok 2018 priniesol pre Chrysler 300 sériu drobných noviniek.

 

Okrem  uvedenia základnej verzie Touring s látkovým čalúnením, došlo k rozšíreniu škály lakov o metalizované odtiene zelená Green a modrá Ocean Blue, či doplnenie palety multimediálnych sústav systémom Harman Kardon s navigáciou a príjmom digitálneho signálu.


 

Nikoho azda neprekvapí, že výbava týchto luxusných vozidiel je veľmi veľkorysá. Okrem kvalitného čalúnenia kožou Nappa s pohodlnými, vyhrievanými aj odvetrávanými prednými sedadlami, je potrebné tiež spomenúť a doceniť dvadsaťpalcové liate ráfiky s lešteným chrómovaným povrchom.



 

K dispozícii je tiež napríklad efektná palubná doska s rozmerným farebným monitorom uprostred, ale aj set elektronických asistentov od tempomatu cez aktívne vedenie v jazdnom pruhu a samočinné prepínanie diaľkových svetlometov, až po autonómne brzdenie pred prekážkou.



Priestorný a funkčný interiér modelu Chrysler 300 je ideálny ako pre rodiny, tak aj pre jednotlivcov. Môžete si právom vychutnávať pohodlie, či už v chladnom alebo teplom prostredí. Dokonca aj o váš nápoj v držiaku bude patrične postarané, napokon automat je schopný udržať ho teplý či studený.

 

Chrysler 300 s pohonom zadných kolies má pod kapotou atmosféricky plnený motor V6, ktorý si znamenite rozumie s osemstupňovou prevodovkou ZF. Bleskovými reakciami, kultivovanosťou behu a príjemným akustickým prejavom len dokazuje, že moderný zážihový motor nemusí mať nutne priame vstrekovanie ani preplňovanie.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov