Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO/New York: Futuristická štúdia Genesis Essentia vám vyrazí dych!

Štúdia od luxusnej divízie Hyundai je až príliš atraktívna na to, aby sa nedostala do sériovej výroby!

Luxusná divízia koncernu Hyundai, ktorá je známa pod názvom Genesis, má neutíchajúci apetít. Na nedávnom autosalóne v New Yorku sa blysla konceptom Essentia, ktorý sa pohráva s myšlienkou elektrického „gran turisma.“  


Štúdia Genesis Essentia predstavuje víziu rýchleho GT budúcnosti. Vydarený dizajn vozidla je skutočne futuristický, čo platí tak o vonkajšej karosérii, ako aj interiéri. Juhokórejská automobilka však príliš faktických informácii nezverejnila.



Známa je napríklad výška auta (1270 mm) a niekoľko menej podstatných drobností vrátane osempalcového displeja na mieste prístrojového štítu. Súčasťou pozoruhodného vozidla je aj umelá inteligencia, ktorá sa snaží osvojiť vodičove návyky, aby potom presne odhadla, kedy má aký systém automaticky aktivovať.

Základom elektrického konceptu je karbónový monokokový podvozok, pričom využíva zavesenie kolies typu “pushrod” a krídlové dvere. Namiesto konektivity na palube ponúka diskonektivitu. Druhou najdôležitejšou konštrukčnou súčasťou je balík batérií. Výrobca tvrdí, že koncept akceleruje z pokoja na necelých 100 km/h za rovné tri sekundy a bude mať pohon 4×4.



 

Essentia je elektromobilom poháňaným bližšie nešpecifikovanými elektromotormi neznámeho výkonu. Tie čerpajú svoj výkon z vysokokapacitného akumulátora umiestneného v stredovom tuneli.  Predné svetlomety sú na prvý pohľad tenké, avšak vďaka využívanej laserovej technológii aj dostatočne účinné.


-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov