Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Video/Ženeva: Aston Martin Valkyrie AMR Pro? Diabol medzi okruhovými špeciálmi

Valkyrie AMR Pro nezaprie DNA okruhového špeciálu.

Zabudnite na to! Pretekárska verzia vozidla Aston Martin Valkyrie bola síce atrakciou nedávneho 88. ročníka autosalónu v Ženeve, ale všetkých 25 exemplárov z limitovanej edície AMR Pro je už vypredaných!

Čistokrvný okruhový špeciál Aston Martin Valkyrie AMR Pro je výsledkom kolaborácie medzi britskou automobilkou a odborníkmi z Red Bull Advanced Technologies a AF Racing.

 

V porovnaní s pôvodným modelom Valkyrie sa odlišuje aerodynamikou pre preteky na okruhoch a tomu aj zodpovedá naladenie podvozku.

Potenciálnych majiteľov atraktívneho auta však tiež musíme sklamať. Pozoruhodná novinka totiž nebude mať homologizáciu pre bežnú cestnú premávku.

Vďaka odstráneniu niekoľkých „zbytočností“ potrebných pre cestnú premávku sa však podarilo znížiť hmotnosť vozidla o 30 kg na rovnú tonu.

Upravený a rozšírený “bodykit” z ľahšieho typu karbónových vlákien spolu s väčším predným a zadným krídlom, ale aj upravenou kontrolou aerodynamiky, dokáže generovať „brutálny“ prítlak.

Pod kapotou tohto vozu nájdete vidlicový dvanásťvalec s objemom motora 6,5 litra, na ktorého príprave sa podieľali inžinieri zo spoločnosti Cosworth.

S týmto agregátom potom spolupracuje rekuperačný systém KARS, pričom Valkyrie AMR Pro disponuje maximálnym výkonom prevyšujúcim 809 kW (1100 k).

Maximálna rýchlosť suprešportiaku prevyšuje 360 km/h a preťaženie pri prejazdoch zákrutami má prekonávať úroveň 3 G.

Mimochodom, budúci majitelia sa musia pripraviť ešte na menšiu prekážku. Najskôr sú totiž povinní absolvovať intenzívne školenie, aby diabolsky voz ovládli a jazdu s ním si dokázali užívať.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov