Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MINI Cooper S E Countryman ALL4

Na Newyorskom medzinárodnom autosalóne MINI ukáže model, ktorý je pripravený na zdolávanie extrémne náročných ciest. Aby ale nezostalo iba pri marketingových heslách, poslala ho na kultovú expedíciu.

   

Cesta Panamericana, v rôznych regiónoch a jazykoch označovaná aj ako Pan-American Highway, Ruta Panamericana alebo Interamericana, spája americký štát Aljaška s argentínskou Ohňovou zemou a od najsevernejšieho po najjužnejší bod meria približne 25 750 kilometrov. V Severnej aj Južnej Amerike sú viaceré križovatky aj alternatívne trasy súčasťou cestnej siete Panamericana, a ich celková dĺžka je vyše 48 000 kilometrov. Na hranici medzi Panamou a Kolumbiou je na pokračovanie v ceste potrebná preprava loďou, keďže pôvodne plánovaný cca 90-kilometrový úsek nebol pre ochranu miestneho dažďového pralesa dokončený. Jazda po historickej ceste snov vedie rôznymi klimatickými pásmami, hustými pralesmi a náročnými vysokohorskými priesmykmi. Okrem plne vybavenej diaľnice sa budú musieť tri vozidlá MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid popasovať aj so štrkovými cestami a úzkymi horskými priesmykmi, ktoré sú tiež súčasťou cestnej siete.

Model MINI Cooper S Countryman ALL4 ponúka päť sedadiel, veľký batožinový priestor a viacero komfortných funkcií, ktoré zaručujú príjemnú jazdu v akomkoľvek teréne. Jeho dva motory generujú kombinovaný systémový výkon 165 kW/224 koní. Presné ovládanie interakcie medzi prednými a zadnými kolesami s elektromotorom tiež zaručuje inteligentný pohon všetkých kolies. Diaľnice v daždi, pieskové povrchy, štrkové cesty aj snehom pokryté horské priesmyky – MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid ich všetky zvládne. Správy z cesty budú k dispozícii na instagramovom kanáli MINI News: www.instagram.com/mini.news

pl, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov