Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Zabudnite na Jeep Willys! Indický náhradník z Detroitu sa volá Mahindra Roxer

Mahindra Roxer sa bude vyrábať v neuveriteľných 900 farebných prevedeniach.

Nová doba! Americké značky dlhé roky zásobovali autami celý svet vrátane Indie. Dnes vyrába indická automobilka Mahindra napríklad terénny voz Roxor, ktorý je špeciálne určený pre americký trh. Zjavný dôkaz toho, že časy sa menia.


Mahindra Roxor, ktorá dosiahne maximálnu rýchlosť okolo 72 km/h, sa na nič nehrá. Nový off-road, ktorý sa navrhuje, montuje aj vyrába v Detroite, nielenže ako Willys vyzerá, ale tiež s ním zdieľa viacero techniky a jazdných vlastností.


Napokon, Roxor dostal takmer identickú karosériu ako Willys typu CJ-7, ktorá je pripevnená ku klasickému oceľovému rámu. Napriek moderným trendom sú obe nápravy tuhé a s karosériou ich spájajú listové pružiny.



Nie je žiadnym tajomstvom, že Roxor sa podobá na Willys CJ-7 aj vďaka detailom ako sú kapota, dvere, či rôzne úchyty. Menšie rozdiely sa prejavujú až v zadnej časti, najmä potom vďaka odlišným svetlám a krytu palivovej nádrže.



Čo sa parametrov týka, Roxor má na rozdiel od Jeepu nepatrne dlhší rázvor, je širší a jeho svetlá výška tiež narástla o pár milimetrov. Celková dĺžka ale napriek tomu zostala rovnaká. Roxor tak bude ideálnym autom na výlety do divočiny a na úzke cestičky.



Mahinda Roxor síce utiahne príves až s váhou 1,3 tony, avšak v zadnej časti odvezie len 158 kg. Spomínaná maximálna rýchlosť odpovedá parametrom Willyse. Na rozdiel od neho sa však spotreba má pohybovať okolo 7.3 l na 100 km, čo nie je zlý údaj. Cena jedného vozidla, ktorý sa má vyrábať v neuveriteľných 900 farebných kombináciách, začína od 12.600 eur.

-.jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov