Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva: Koenigsegg Regera d’Elegance a Ghost hrajú svoju vlastnú ligu!

Koenigsegg Regera d´Elegance je oceán na štyroch kolesách.

Švédska automobilka Koenigsegg zaujala na 88. ročníku autosalónu v Ženeve špeciálnym prevedením superšportiaku s názvom „Regera d´Elegance. Len pre zaujímavosť, model Regera bol vypredaný už v lete minulého roku.


Model „Regera d´Elegance“ so zaťahovacou strechou je ideálny pre jazdu v letoviskách a oblastiach s prímorskými plážami. Napokon aj exteriér vozu je farebne zladený s farebnými odtieňmi mora či oceánu.

 

Na karosérii dominujú belasé farebné plochy v kombinácii s parížskou modrou. V interiéri zasa návštevníci ženevského autosalónu mohli vidieť podobne špeciálnu „morskú“ úpravu v modro-tyrkysovej kombinácii.

 
 

Jeden z tmavých farebných tónov, ktoré nájdete na tomto vozidle, sú kolesá z uhlíkových vlákien Tresex. Tie švédska spoločnosť nazýva „najľahšími a súčasne najpevnejšími pneumatikami, ktoré sa na svete vyrábajú.

 

Koenigsegg predstavil na prvom autosalóne s celosvetovým významom v kalendárnom roku ešte jeden voz Regera. Auto s paketom Ghost bolo rovnako vyrobené na objednávku. V tomto prípade je podtrhnutá športová stránka auta, ktorú znásobuje biela farba vozu s čiernymi a oranžovými detailmi a interiérom v kombinácii čierneho a oranžového čalúnenia.


Spomínaný paket Ghost, ktorým je toto auto vybavené, obsahuje predovšetkým účinnejšie „krídielka“ okolo celého auta, ktoré v kombinácii s aktívnym zadným krídlom dokážu zvýšiť prítlak vozu až o 20 %.



Oba vystavené vozy sú vybavené rovnakým pohonným ústrojenstvom. Volá sa Koenigsegg Direct Drive a skladá sa z preplňovaného benzínového osemvalca a elektropohonu. Kombinovaný výkon ústrojenstva je 1500 koní a 2000 Nm a pružné zrýchlenie zo 150 na 250 km/h s ním trvá len 3,2 sekundy.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov