Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ktoré auto získa titul World Car 2018?

Cesta k titulu Svetové auto roka 2018 pokračuje oznámením nominácií v šiestich kategóriách.

Svetové auto roka 2018 (WCOTY). Podľa pravidiel sú nominované automobily, ktoré sa predávajú minimálne v piatich krajinách na aspoň dvoch kontinentoch, a to pred 1. januárom toho roka, kedy je cena udeľovaná. Cena bola po prvý raz udelená v roku 2005, od roku 2006 sa výsledky vyhlasujú každý rok na autosalóne v New Yorku.

Vlani sa stal víťazom stal Jaguar F-Pace, ktorý si zároveň odniesol aj cenu za dizajn roka.

Organizátori prestížnej ankety World Car Awards 2018 zverejnili zoznam áut Top 3 svetových finalistov v šiestich kategóriách na práve prebiehajúcom medzinárodnom autosalóne v Ženeve. Všetkých troch finalistov v šiestich kategóriách vybrala porota zložená z 82 významných medzinárodných automobilových novinárov z 24 krajín.

Cesta Svetového auta roka 2018 začala vo Frankfurte 19. septembra 2017 a nasledoval test v Tokiu Bay, ktorý poskytol porotcom príležitosť vyhodnotiť vybrané vozidlá. Potom sa uskutočnil v Los Angeles štvrtý ročník “L.A. Test Drives “. Zastávka v Ženeve sa blíži ku koncu cesty k titulu Svetového auta roka 2018, ktorá vyvrcholí v stredu 28. marca 2018, kedy World Car Awards otvorí medzinárodnú Auto Show v New Yorku a vyhlási víťazov vo všetkých kategóriách.

Porotcovia vybrali finalistov “Top Three in the World” tajným hlasovaním. Svetový automobil roka 2018 bude vybraný z nasledujúcich vozidiel, uvedených v abecednom poradí.

Svetové auto roka 2018 (WCOTY)

Mazda CX-5
Range Rover Velar
Volvo XC60

Svetové luxusné auto roka 2018

Audi A8
Porsche Cayenne
Porsche Panamera

Svetové športové auto roka 2018

BMW M5
Honda Civic Type-R
Lexus LC500

Svetové mestské auto roka 2018

Ford Fiesta
Suzuki Swift
Volkswagen Polo

Svetové zelené auto roka 2018

BMW 530e iPerformance
Chrysler Pacifica Hybrid
Nissan Leaf

Svetové dizajnové autoroka 2018

Lexus LC 500

Range Rover Velar

Volvo XC60

Ocenenia World Car Awards nie sú len ocenením pre najlepšie autá v jednotlivých kategóriách. World Car má dvojité poslanie – osláviť to najlepšie zo súčasnosti a hľadať inšpiráciu do budúcnosti so zameraním na dokonalosť a inovácie v globálnom meradle.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov