Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Video/F1: Monopost Mercedes-AMG W09 EQ Power+ pre sezónu 2018 je skutočnou lahôdkou!

Páči sa vám nový monopost F1 od Mercedes-AMG?

Niet najmenších pochýb o tom, že tento voz je jedným z najočakávanejších športových automobilov v roku 2018. K monopostu Mercedes-AMG W09 EQ Power+ sa upínajú nádeje a ambície celej rodiny Silver Arrows.


Mercedes je v poradí šiestym tímom, ktorý v tomto roku predstavil svoje nové auto. Strieborný šíp, ktorý už absolvoval skúšobné jazdy na Silverstone a v Barcelone, musí prekonať vysokú latku. Mercedes totiž vyhral posledné štyri ročníky Pohára konštruktérov a štvornásobný majster sveta Lewis Hamilton obhajuje prvenstvo v súťaži jazdcov.


 

Navyše, Mercedes vlani zaznamenal 12 výhier a 15 pódiových umiestnení, čo je viac ako ktorýkoľvek konkurenčný voz na rošte. Nový monopost úradujúcich šampiónov nie je len evolúciou vlaňajšieho modelu. Mercedes pre tento rok kompletne prepracoval podvozok podľa vzoru Red Bullu a Ferrari.


Mercedes ďalej prepracoval pohonnú jednotku, od ktorej si teraz sľubuje väčšiu spoľahlivosť a výkonnosť. „Vo všetkých ohľadoch je to lepšie auto, než sme mali vlani. Na prvý pohľad vypadá rovnako, ale vo vnútri je všetko vyladené pre lepší výkon. Formula 1 nikdy nespí. Keď nepretekáme, tak celý tím tvrdo pracuje na vývoji auta,“ vysvetlil Hamilton.

„Vždy som neskutočne hrdý, keď vidím nové auto po prvý raz. Som hrdý, že môžem byť súčasťou tak skvelého tímu. Je to umelecké dielo, ktoré môžu riadiť len dvaja ľudia. Teším sa, až začne sezóna. Je to bláznivé – jazdím už toľko rokov a stále ma to baví. Stále som v tom. Nemôžem sa dočkať, až do neho vleziem. Mohol by som pretekať každý deň,“ dodal britský pilot.


Mercedes chce v tejto sezóne obhájiť oba majstrovské tituly. Zatiaľ je nemecká automobilka jedinou stajňou, ktorej sa podarilo získať konštruktérsky titul v modernej turbo-hybridnej ére F1. I medzi jazdcami dominujú, v štyroch sezónach získal Hamilton tri svetové primáty a Nico Rosberg jeden. V roku 2018 čaká na účastníkov „efjednotky“ 21 pretekov a najdlhšia sezóna Grand Prix, Nikto preto nestráca čas…

Ako prvý skočil do nového vozu fínsky pilot v službách Mercedesu Valtteri Bottas. „Je úžasné vidieť, koľko času a ľudskej energie zhltne vývoj a výroba nového auta. Ako šofér sa cítim skutočne výnimočne. Tento rok musím predviesť výsledky, dôslednosť je pre mňa kľúčom k úspechu. Mal som pár dobrých pretekov, ale v iných som nesplnil svoje očakávania. Rozhodne chcem teraz bojovať o titul,“ poznamenal severan.


-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov