Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bude nový Peugeot 508 najkrajším autom v Ženeve?

Peugeot šokuje. Športovo ladenú limuzínu a kombi 508 zmenil na radikálny fastback s bezrámovými oknami dverí! Vďaka nízkej, dynamicky tvarovanej karosérii s agresívnou prednou maskou a krásnymi zadnými partiami predstavuje novú éru športovej elegancie francúzskej automobilky. V porovnaní s predchodcom je auto o 80 milimetrov kratšie, 60 milimetrov nižšie a 20 milimetrov širšie. 


Mimoriadne hodnotne až luxusne pôsobí aj interiér vozidla. Nečudo, veď špičkové materiály a kvalitné dielenské vypracovanie sú v tejto triede dnes už povinné. Interiéru dominuje i-Cockpit, ktorý automobilka posunula o úroveň vyššie. Prístrojový panel tvorí displej, pred ním má svoje miesto malý športový volant.  Mulitimediálny systém dostal vkusne zapracovaný displej, ktorý môže mať uhlopriečku až 10 palcov.  Pod ním sú umiestené efektné klávesy na vstup do menu. Veľmi efektne pôsobí aj stredná čas s osvedčeným voličom automatickej prevodovky a veľkým počtom odkladacích priečinkov. So športovo luxusným charakterom vozidla korešpondujú aj sedadlá. Majú certifikát AGR a môžu byť vyhrievané aj odvetrávané. Auto samozrejme prinesie celý rad technologických noviniek, spomeňme napríklad nočné videnie. Infrakamera sleduje priestor pred vozidlom do vzdialenosti 250 metrov vodiča dokáže vizuálne upozorniť na chodcov aj zvieratá.
Pre novinku automobilka zatiaľ avizuje päť motorov, pričom všetky splňujú emisnú normu Euro 6c. Benzínové 4-valce 1,6 PureTech majú maximálny výkon 130 alebo 169 kW  (GT). K dispozícii sú aj dieselové motory: nový agregát 1,5 BlueHDi (96 kW) a 2,0 BlueHDi (120, 130 kW). Vybrané pohonné jednotky budú k dispozícii aj s novou 8-stupňovou automatickou prevodovkou EAT8.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov